Adjunctul șefului Oficiului Primului-ministru al Ungariei, Magyar Levente, alături de Magdo Janos, consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca s-au aflat astăzi la Timișoara unde au avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin. Pe agenda discuțiilor s-a aflat și tema infrastructurii rutiere ce leagă cele doua țări. Oficialii maghiari au spus că guvernul de la Budapesta doreşte ca în următorii patru ani România să construiască patru noi şosele transfrontaliere şi o pistă de biciclete, iar guvernul de la Budapesta este pregătit să aloce fonduri pentru realizarea tuturor documentaţiilor tehnice. Banii pentru construcția efectivă a căilor rutiere ar putea fi obținuți din fonduri europene.

„Guvernul Ungariei a început un amplu program de dezvoltare a infrastructurii rutiere pentru următorii patru ani. Lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate în zona graniţelor are importante consecinţe economice, astfel încât dorinţa Guvernului este să intensifice relaţiile economice cu judeţele transfrontaliere, inclusiv cu Timişul. Propunerea concretă este ca pe segmentul de graniţă Timiş-Csongrad să construim patru noi şosele transfrontaliere şi o pistă destinată bicicliştilor, a precizat Magyar Levente.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a spus că o prioritate imediată o constituie stabilirea proiectelor comune pentru perioada următoare.

Cred că este necesară  înfiinţarea unui consiliu al preşedinţilor de consilii judeţene, care să aibă un cuvânt important de spus în stabilirea proiectelor prioritare, care să fie finanţare din fonduri europene. Dorim ca Timişul să aibă reprezentant în această  Autoritate de management a proiectelor”, a accentuat Titu Bojin.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.