Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului va lansa în 15 octombrie anul acesta un apel de proiecte pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe, urmând ca, începând cu 1 noiembrie, potenţialii beneficiari să poată depună proiectele la sediile Agenţiilor de Dezvoltare Regională. Pot depune proiecte unităţile administrativ teritoriale  – municipii reşedinţă de judeţ, în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari.

Investiţiile ţintă sunt blocurile de locuinţe construite între 1950 şi 1990 în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse. Bugetul alocat este de 304 milioane de euro, din care 150 de milioane din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 154 de milioane din contribuţia naţională  – buget de stat, contribuţia autorităţilor locale şi a asociaţiilor de proprietari.

Acolo unde mai mult de jumătate dintre proprietarii din clădire au un venit mediu net lunar pe membru de familie sub echivalentul a 150 de euro, contribuţia asociaţiei va fi de 10%. În cazurile în care mai mult de jumătate dintre proprietarii au un venit mediu net lunar pe membru de familie sub 350 de euro, contribuţia asociaţiei va fi de 20%. Unde veniturile sunt sub 500 de euro, contribuţia va fi de 30%.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.