Proiectul autostrăzii Timișoara – Pancevo (Serbia) a fost deblocat săptămâna trecută de către Guvern și poate intra la execuție în următorul exercițiu bugetar, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, premierul Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat astăzi la Timișoara că Guvernul a aprobat săptămâna trecută indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Timișoara – Pancevo care va lega România de capitala Serbiei, Belgrad.

”Săptămâna trecută, am deblocat proiectul autostrăzii Timișoara – Pancevo, s-au aprobat indicatorii astfel încat studiul de fezabilitate să intre pe finanțare, iar pe următorul exercitiu bugetar vrem să se intre la execuție pentru finanțarea acelui tronson”, a declarat Sorin Grindeanu.

Tronsonul dintre Pančevo și Vârșeț este recunoscut în lista unică de proiecte pregătite a Serbiei, iar execuția lucrărilor pentru sectorul de drum Timișoara – Moravița este cuprinsă în Strategia de implementare a Master Planului General de Transport al României pe lista lungă a proiectelor din sectorul rutier, în prima perioadă de finanțare 2014-2020, cu suma de 29,5 milioane euro fără TVA.

România și Serbia vor colabora pentru susținerea diplomatică și financiară a proiectelor de investiții legate de transport la frontiera comună dintre România și Republica Serbia, în special pentru construcția autostrăzii Timișoara – Vârșeț – Pančevo până în 2025, potrivit rezultatelor studiilor de fezabilitate.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.