Un azil privat de bătrâni din localitatea Liebling, judeţul Timiş, a fost închis, după ce autorităţile au constatat că rezidenţii trăiesc într-o casă fără baie, fără sală de mese, cu toaletă în curte şi lenjerii de pat murdare.

11 bătrâni trăiau într-o casă de tip vagon, folosind o toaletă aflată în curte, care, la rândul ei, era un focar de infecţie, cu gunoaie, printre care se plimbau în voie câini şi iepuri. Lenjeriile de pat erau murdare şi cumpărate din magazine second-hand.

Pe 26 mai, mergi la vot!

Toţi cei 11 bătrâni au fost mutaţi, cu ajutorul unor autospeciale ale pompierilor, la Spitalul din Deta pentru îngrijiri şi investigaţii, iar azilul din Liebling a fost închis.

“11 oameni au fos internaţi la azil. Unii sunt fără afecţiuni medicale, alţii sunt imobilizaţi la pat, iar alţii cu diferite tratamente. Noi am dispus închiderea azilului şi vom aplica mai multe sancţiuni, deoarece sunt mai multe abateri. Sunt condiţii improprii, cu WC în curte, nu aveau baie corespunzătoare, nu aveau sală de mese, nu aveau lenjerii curate şi alea pe care le aveau erau luate de la second hand. Oamenii internaţi în azilul de la Liebling sunt duşi la Spitalul din Deta”, a declarat Mihaela Ignat comisar-şef la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Timiş, citat de news.ro

Azilul primise deja sancţiune de la DSP şi avea activitatea suspendată încă din luna ianuarie. 

Rezidenţii plăteau până la 1.700 de lei pe lună, din pensii, pentru a fi îngrijiţi.

Sursa text si foto : news.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.