AcasăSTIRICălătorie și aventură cu Jack London

Călătorie și aventură cu Jack London

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează astăzi, 22 noiembrie 2016, ora 1330, la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, o manifestare cultural-educativă dedicată împlinirii a 140 de ani de la naștere și a 100 de ani de la moartea scriitorului american Jack London.

Manifestarea se înscrie în seria celor pe care Biblioteca Județeană le organizează pentru a aduce în atenția publicului de toate vârstele personalități române sau străine, evenimente marcante din istoria României sau din istoria universală. Publicul țintă al acestor activități este reprezentat, în principal, de tineri, dar manifestările noastre atrag un public de toate vârstele.

Scriitorul american Jack London a trăit doar 40 de ani, între 1876 și 1916 și a murit la o vârstă a deplinei maturități artistice. Adolescența a zeci de generații a fost marcată de lectura unor cărți precum Colț alb, Chemarea străbunilor, Pui de lup, Dragoste de viață etc., cărți din care cei tineri au învățat ce înseamnă curajul, spiritul de aventură, devotamentul, dorința de a iscodi, de a cunoaște noi experiențe.

Toate cărțile lui Jack London sunt adevărate lecții de viață, sunt invitații   într-o lume a confruntării cu natura sălbatică, a ciocnirii unor caractere puternice și îndrăznețe. Chiar viața lui Jack London este un exemplu de luptă, de tenacitate și de aplicare a unor precepte morale înalte, atitudine atât de necesară în formarea tinerilor.

Prezentarea vieții și creației lui Jack London va fi urmată, ca de obicei, de un set de întrebări adresate publicului, cei care vor oferi răspunsuri corecte fiind răsplătiți cu premii constând în cărți și diplome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc