AcasăSTIRIHUNEDOARACălugărul franciscan Csaba Böjte, a cărui fundație operează mai multe orfelinate în...

Călugărul franciscan Csaba Böjte, a cărui fundație operează mai multe orfelinate în Transilvania, a primit Premiul Pro Cultura Hungarica la Budapesta, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare

Premiul i-a fost înmânat de către ministrul capacităților umane, Miklós Kásler, care a spus că Böjte și-a început serviciul în anul 1992 ca preot în orașul Deva, moment la care a pornit și activitatea căreia i s-a dedicat apoi, respectiv ajutorarea copiilor orfani.

Astăzi, Fundația St Francisc pe care o conduce călăgărul este o organizație care are grijă de peste 2500 de copii aflați în 26 de orfelinate de pe întregul teritoriu al Transilvaniei.

„Datoria tuturor oamenilor este iubirea pentru aproape, construirea unor comunități și munca asiduă pentru binele comun”, a spus Csaba Böjte în discursul său de acceptare a premiului.

Imnul Ungariei

Odată cu sfârșitul comunismului, Ungaria a început să celebreze Ziua Culturii Maghiare pe 22 ianuarie, ziua în care poetul Ferenc Kölcsey a scris în 1823 versiunea finală a versurilor pentru Imnul Național, versuri puse apoi în 1844 pe muzica renumitului compozitor Ferenc Erkel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc