Cele mai dulci și zemoase lubenițe vor fi premiate la acest final de săptămână în comuna timișeană Gottlob, unde are loc o nouă ediție a Festivalului Lubeniței. Deși sunt la concurență cu cei de la Dăbuleni, producătorii de la Gotlob spun că lubenițele lor sunt mai dulci, mai bune și mai mari. 

Festivalul de la Gottlob, ajuns la ediția cu numărul 8, este singura manifestare de acest gen din vestul țării, startul fiind dat duminică, 14 august, la ora 17.00 în faţa Şcolii Generale din Gottlob. Participanții vor putea admira defilarea majoretelor din comună, vor avea posibilitatea de a asculta fanfara de la Recaș și vor vedea dansurile pe care le vor prezenta Formaţia de dansuri Gottlob și Ansamblul de dansuri de la Sviniţa din județul Caraș-Severin. Seara, pe scenă vor urca Diana Selagea și Generalu, dar și Florentina si Petre Giurgi, iar la final, către miezul nopții, va fi organizat un impresionant foc de artificii.

Apoi luni, in 15 august, in a doua zi de festival, de la ora 19.00, pe scenă va urca formația Compact, iar dupa concert, va fi organizata discoteca în aer liber. Ca de fiecare dată, cele mai bune și mai dulci lubenițe vor fi premiate de organizatori.

Gottlob este o comună aflată la aproximativ 50 de kilometri de Timisoara, zona fiind recunoscută în tot Banatul pentru lubenițele dulci și zemoase. Festivalul Lubeniței își propune să impulsioneze producătorii de aici să continue cultivarea lubenițelor, în contextul unui tot mai mare avans al importurilor din Turcia și a concurenței pepenilor de Dăbuleni.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.