Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea de deschidere a insolvenței Complexului Energetic Hunedoara, după ce, în februarie anul trecut, Tribunalul Hunedoara a dispus aceeași decizie. Hotărârea instanței este definitivă în ceea ce privește respingerea cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenței formulată de către debitoare, dar cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare pentru cererile de intervenție formulate în cauză de trei sindicate, arată Agerpres.

CE Hunedoara este un producător român de energie electrică și termică deținut de stat, care exploatează, de asemenea, minele de cărbune superior pentru a-și alimenta centralele electrice. Cu sediul la Petroșani, CE Hunedoara deține o cotă de piață de aproximativ 5% din producția de energie electrică din România și are circa 6.600 de angajați. Compania datorează în prezent 547 de milioane de euro diferitelor organisme de stat din România, inclusiv banii primiți prin împrumuturile care fac obiectul investigației privind ajutoarele de stat.

Pe 26 mai, mergi la vot!

CE Hunedoara a fost înființată în 2012 cu activele deținute anterior de către alte întreprinderi deținute de stat, aflate în insolvență și lichidate (Electrocentrale Paroșeni și Electrocentrale Deva, precum și, într-o fază ulterioară, Compania Națională a Huilei Petroșani). Aceasta a înregistrat pierderi începând cu 2013, iar în ianuarie 2016 a intrat în insolvență. Între timp, procedura de insolvență fusese suspendată până la soluționarea unei căi de atac formulate de către sindicate în fața unei instanțe regionale din România.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.