AcasăSTIRIHUNEDOARACererea privind deschiderea procedurii insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara a fost respinsă. Decizia...

Cererea privind deschiderea procedurii insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara a fost respinsă. Decizia e definitivă

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marţi, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), formulată de conducerea societăţii, precum şi de creditori, decizia fiind definitivă.

„Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitoarei formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către creditori”, se arată într-un comunicat de presă trimis, marţi, de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia.

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a decis la sfârşitul anului 2015 să ceară intrarea voluntară a companiei în insolvenţă, aceasta având datorii de 1,2 miliarde lei şi conturile poprite, au declarat reprezentanţii CA Alba. Dosarul de insolvenţă al Complexului Energetic Hunedoara Petroşani a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, de la Tribunalul Hunedoara, în luna septembrie 2016. Reprezentanţii Consiliului de Administraţie au susţinut atunci că măsura de intrare voluntară în insolvenţă este o formă de protecţie de care compania are nevoie împotriva creditorilor, care cer executarea silită.

Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare agent economic din Valea Jiului şi din judeţul Hunedoara şi, de asemenea, este singura societate care furnizează agent termic în municipiul Deva şi în oraşele din Valea Jiului. În structura Complexului Energetic Hunedoara sunt incluse minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Complexul, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are mii de angajaţi.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc