AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSCertificat de recunoaştere internaţională pentru Bălțata Românească

Certificat de recunoaştere internaţională pentru Bălțata Românească

Asociaţia Crescătorilor de Vaci „Balţată Românească” tip Simmental (ACVBR tip Simm) a primit Certificatul de recunoaştere internaţională pentru registrul genealogic. România se aliniază astfel, la nivel mondial, cu statele care deţin registre genealogice pentru rasele din tulpina Simmental.

Printre beneficiile pentru sectorul zootehnic autohton ale acestei recunoașteri sunt programul de ameliorare  a rasei care respectă standardele internaţionale conform certificatului obţinut, dar și deschiderea de noi pieţe ca urmare a evidenţierii potenţialului genetic  la taurinele din rasa Bălţata Românească, potenţial  recunoscut internaţional.

Asociaţia Crescătorilor de Vaci „Balţată Românească” tip Simmental (ACVBR tip Simm) este  singura entitate din România care a primit acest Certificat de recunoaştere internaţională pentru registrul genealogic. Certificatul a fost acordat de Comitetul Internaţional de Recunoaştere a Animalelor (ICAR), singurul furnizor mondial de ghiduri, standarde şi certificare pentru identificarea animalelor, înregistrarea animalelor şi evaluarea lor.

Asociaţia Crescătorilor de Vaci „Bălţată Românească” Tip Simmental urmăreşte dezvoltarea interesului general al localnicilor în creşterea taurinelor pentru producţia de lapte şi carne şi realizarea de activităţi în interesul general al fermierilor, în special al crescătorilor de vaci pentru lapte si  carne.

Asociaţia are peste 135.000 de membrii înscrişi în Registrul Genealogic,  membri care deţin un număr de peste 400.000 de taurine din rasa Bălţata Românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc