AcasăADMINISTRATIEClădirea din Arad în care s-au negociat condiţiile Marii Unirii din 1918...

Clădirea din Arad în care s-au negociat condiţiile Marii Unirii din 1918 va fi renovată şi modernizată

Clădirea în care au fost negociate, la Arad, condiţiile Marii Uniri din 1918, va fi restaurată şi modernizată, ca parte a pregătirilor Centenarului Marii Uniri, reprezentanţii Consiliului Judeţeaan avizând, joi, lucrările de reparaţii capitale la acoperiş, la structură şi amenajări interioare.

Palatul Unirii din Arad, care se află pe Bulevardul Revoluţiei la numărul 81, în centrul municipiului, va fi restaurat, în urma deciziei luate joi în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Arad. Potrivit conducerii instituţiei, se vor face reparaţii capitale la acoperiş, la structură şi amenajări interioare în clădirea în care au fost negociate condiţiile Marii Uniri.

„Consiliul Judeţean Arad începe o serie de investiţii pentru organizarea în condiţii corespunzătoare a evenimentelor prilejuite de Centenarul Marii Uniri. În prima fază, în atenţia Consiliului este clădirea în care au fost negociate condiţiile Unirii, Palatul de pe bulevardul Revoluţiei, nr. 81. Vom începe reparaţiile capitale la acoperiş, la structură şi amenajări interioare. Această investiţie este oportună deoarece la finalizarea acesteia se intenţionează a se folosi spaţii de la demisolul imobilului, cât şi spaţii de la etaj care în prezent sunt neutilizate din cauza crăpăturilor care afectează partea de structură şi infiltraţiilor din şarpantă”, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, în perioada următoare, din fonduri europene, va fi reabilitată Sala „Iuliu Maniu” în care s-au semnat actele pentru Marea Unire.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc