Stratup-ul UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă și evaluat la 3 miliarde de dolari, donează 1 milion de euro pentrureconstruirea catedralei Notre-Dame. “UiPath datorează multe Franței și culturii franceze. Este timpul să dăm ceva înapoi Franței. În numele UiPath, doresc să ofer 1 milion de euro pentru reconstrucția Notre-Dame”, a anunțat Daniel Dines, CEO și cofondatorul UiPath într-un mesaj pe rețeaua Twitter. UiPath a deschis un biroul Franța anul trecut.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Pe 26 mai, mergi la vot!

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers. Șase luni mai târziu, UiPath a atras noi fonduri de la investitori existenți și de la fondul Sequoia Capital, obținând o evaluare de 3 miliarde de dolari. În total, startup-ul a obținut o finanțare de peste 400 milioane de dolari de la investitori. Catedrala Note-Dame a fost avariată puternic luni de un incendiu.

Mediul de afaceri a răspuns unui apel pentru donații al președintelui francez Emmanuel Macron, care a promis că va reconstrui catedrala în stil gotic, veche de 850 de ani. Guvernul regional al Ile-de-France a anunțat aseară că va elibera un ajutor de urgență de 10 milioane de euro pentru lucrările inițiale de reconstruire a catedralei, iar primăria din Paris va aloca 50 de milioane de euro în acest scop.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.