autostradaConstrucţia autostrăzii Culoarul 4 Pan European avansează, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a semnat un nou contract pentru realizarea tronsonului de autostrada dintre Ilia şi Deva.

Cunoscut ca lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, tronsonul dintre Ilia şi Deva are o lungime de 22,1 kilometri. Lucrările de proiectare şi construcţie vor fi executate de o asociere dintre două firme româneşti.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă şi are o durată de proiectare de şase luni. Execuţia propriu-zisă a segmentului de autostradă ar urma să dureze doi ani.

Proiectul are o valoare de 95,3 milioane euro, fără TVA. Din această sumă, 85% reprezintă o finanţare nerambursabilă asigurată din fonduri ale Uniunii Europene, iar diferenţa va fi acoperită de la bugetul de stat.

Culoarul 4 Pan European este unul dintre cele mai importante din Europa. Pe teritoriul ţării noastre el străbate oraşele Nãdlac-Timisoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Bucuresti şi se încheie la Constanta. În partea de vest a ţării sunt finalizate mai multe tronsoane, dintre care cel mai recent dat în folosinţă este cel dintre Deva şi Orăştie, cu o lungime de 32,5 km.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.