În perioada 2-4 decembrie 2016  a avut loc la Cracovia, în Polonia, cea de-a 7-a ediţie a festivalului – concurs “Krakow Advent & Christmas Choral Festival”. Competiţia s-a desfăşurat pe mai multe categorii de formaţii corale, în care s-au prezentat 17 coruri din Polonia, Cehia, Slovacia, Italia, Croaţia, Lituania şi Africa de Sud. România a fost reprezentată la acest eveniment de către Corul “ORFEU” al claselor IX-XII de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva, care a concurat la categoria “C” – Coruri de tineret, unde s-au înscris un număr de 6 coruri.

Ansamblul devean, dirijat de profesorul Gelu Onţanu-Crăciun şi acompaniat la pian de profesor Mariana Onţanu-Crăciun, a obţinut cel mai mare punctaj al categoriei, acordat de către un juriu exigent format din personalităţi muzicale din Italia, Ţara Galilor, Cehia, Estonia şi Ungaria. Punctajul obţinut, 82,80 puncte, a adus corului o preţioasă Diplomă de argint, pentru cea de aur fiind nevoie de obţinerea a minim 90 de puncte. Dintre cele 17 coruri prezente în tot concursul, doar 2 coruri (din Lituania şi Croaţia), care s-au înscris la categoria “A”- Coruri mixte, s-au încadrat la punctajul pentru “Aur”.

Concursul s-a desfăşurat în Biserica “Sfinţii Petru şi Pavel”, unde corul a susţinut şi un concert în cadrul secţiunii de festival, în data de 3 decembrie 2016. Tot în cadrul secţiunii de festival, corul a susţinut un concert la Biserica “Sfânta Ecaterina”, iar concertul de gală şi festivitatea de premiere au avut loc în splendida basilică “Sfânta Maria”, în data de 4 decembrie 2016.

Este pentru prima dată în istoria Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” când un cor se prezintă la o competiţie internaţională în străinătate, iar în acest sens rezultatul obţinut este cu atât mai semnificativ.

Participarea Corului “ORFEU” la acest festival-concurs internaţional a fost sprijinită finaciar de către Asociaţia Culturală MUSICA DIVINA-Deva, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Municipiului Deva, Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva, S.C. “Cominico Inex”-Deva şi S.C. “Poieni Băi Forest” SRL –Băcia, cărora membrii şi profesorii coordonatori ai formaţiei adresează pe această cale multe mulţumiri!

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.