AcasăSTIRIALBADaimler va inugura la Sebeș o nouă linie de asamblare a cutiilor...

Daimler va inugura la Sebeș o nouă linie de asamblare a cutiilor de viteză 8G pentru Mercedes-Benz

Concernul german Daimler – care deține în România cele două fabrici de la Sebeș și de la Cugir, ambele în județul Alba – se pregătește să deruleze o nouă etapă a investițiilor din România. Astfel, în luna februarie, la Sebeș va fi inaugurată o nouă linie de producție a cutiilor de viteză.

Este vorba despre cutiile de viteză 8G Double Clutch Transmission, produse în cadrul fabricii Star Assembly din Sebeş. Evenimentul va avea loc în 7 februarie și marchează începutul unei noi etape a investiţiei derulate de concernul Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze automate de ultimă generaţie, destinate automobilelor Mercedes-Benz, transmit reprezentanţii companiei.

La ceremonia de la Sebeş, din februarie, va participa și Klaus Eichhorn, CEO-ul StarTransmission & StarAssembly.

Producția în serie a transmisiilor automate a demarat la Sebeș în anul 2013 cu asamblarea transmisiilor în cinci trepte de viteză, NAG1. Un an mai târziu, portofoliul de produs s-a extins odată cu startul oficial al producției cutiilor de viteză automate cu dublu ambreiaj în șapte trepte, 7G-Tronic. În anul 2016, Daimler a lansat producția transmisiilor 9G-Tronic, sprijinind în acest fel eficiența și flexibilitatea rețelei globale de producție, în fața creșterii cerințelor pieței.

În luna noiembrie a anului trecut, Daimler AG a inaugurat la Sebeș clădirea dedicată activităților de remanufacturare transmisii și unități de control electrohidraulice. Noua unitate de la Sebeș dispune de o suprafață de 18.000 metri pătrați, două treimi fiind alocate ariei de producție, iar restul zonei de logistică, mentenanță și alte funcții administrative ale Mercedes-Benz Cars. Această investiție a permis crearea a 100 de noi locuri de muncă.

Star Assembly (Sebeș) și Star Transmission (Cugir) sunt cele două subsidiare românești ale concernului Daimler. Star Assembly a fost fondată în anul 2013, iar împreună cu filiala Star Transmission numără în prezent peste 3.000 de angajați.

Star Transmission asigură producția în serie de componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate autoturismelor Mercedes-Benz, prototipuri şi dispozitive, în timp ce la Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate în șapte și nouă trepte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc