AcasăALEGEREA EDITORILORDeva citește! Mini-biblioteci în aer liber amplasate în parcurile orașului

Deva citește! Mini-biblioteci în aer liber amplasate în parcurile orașului

Mai multe rafturi cu cărți au fost amplasate în parcurile din municipiul Deva în cadrul unui proiect cultural ce își propune să stimuleze dragostea pentru lectură în rândurile celor care își petrec timpul liber în mijlocul acestor oaze de verdeață.

biblProiectul intitulat ”Deva citește!” este derulat în comun de Biblioteca Județeană ”Ovid Densușianu” și Primăria Deva, iar locurile unde au fost amplasate aceste mini-biblioteci sunt parcul de la poalele Cetății Deva, Piața Arras și parcul din rezervația naturală Bejan.

”Sub deviza „Deva citește!” am demarat proiectul nostru și, în aceste trei puncte, am amplasat trei mici biblioteci în aer liber, pe care le-am dotat cu diferite cărți: romane, cărți de poezie, cărți de călătorie, cărți de povești, jurnale și memorii, cărți de artă, cărți de istorie. baraPe fiecare carte am aplicat o etichetă în care am explicat intenția noastră: fiecare trecător poate lua o carte, o poate citi pe loc sau o poate lua acasă, după care este rugat s-o aducă înapoi sau să pună altă carte în locul ei. În acest fel, cărțile vor fi mereu prezente pe rafturile micilor biblioteci în aer liber, biblioteci care se vor împrospăta mereu cu cărțile pe care cititorii înșiși le vor aduce”, a declarat Sebastian Bara (foto), directorul bibliotecii județene.

Scopul acestui proiect este acela de a aduce cărțile cât mai aproape de potențialii cititori, de toți cei care iubesc lectura și poate nu-și permit cumpărarea unei cărți. Dorința inițiatorilor este să contribuie la creșterea interesului față de carte și lectură și la atragerea membrilor comunității spre una dintre cele mai plăcute și mai folositoare modalități de petrecere a timpului liber, cititul.

În prezent, la secțiile de împrumut sau la sala de lectură a bibliotecii județene ajung, în medie, 250 de cititori pe zi dar, odată montate standurile gratuite din oraș, se speră ca numărul pasionaților de lectură să crească simțitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc