Primarii din România fac lucruri trăznite, iar banii publici sunt cheltuiți după cum le trece lor prin cap. Este și situația comunei arădene Șofonea, unde primarul a avut un vis: să construiască o pistă de săniuș din beton, ba chiar să pună și instalație de nocturnă. Valoarea preconizată a investiției – peste 100.000 de lei.

Visul primarului a fost transpus în realitate și a fost finalizată pista pentru săniuș betonată. Probabil că este unică în țară. Ideea realizării acestei piste i-a venit edilului arădean, Ioan Babău, după ce constructorii care au modernizat linia ferată Curtici-Șofronea-Arad au descărcat acolo materiale de construcții. S-a format un dâmb artificial pe care a fost betonată pista de 50 de metri lungime, mărginită de parapet de lemn. În vârful dâmbului a fost construit un foişor la care se poate ajunge cu săniile urcând pe scări din beton.

Proiectul a costat aproximativ 73.000 de lei, conform primarului Ioan Babău, care se declară mândru de realizarea sa, mai ales că investiția a fost ceva mai mică decât estimarea inițială de 100.000 de lei, pentru că nu s-a mai construit și instalația de nocturnă la care visa primarul. Oricum, suma cheltuită pe acest proiect fantasmagoric reprezintă mai mult de zece la sută din taxele și impozitele colectate într-un an, care ajung undeva la 600.000 de lei.

Sursa foto aradon.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.