AcasăSTIRIDintele unui rechin gigant (megalodon), expus la muzeul din Târgu Mureș

Dintele unui rechin gigant (megalodon), expus la muzeul din Târgu Mureș

Un dinte cu o vechime de aproximativ 20 de milioane de ani care a aparţinut unui rechin gigant, Otodus megalodon, dispărut din oceanele lumii, a fost expus la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Judeţean Mureş, în cadrul proiectului „Exponatul lunii”.

Potrivit specialiştilor muzeului, acest dinte de rechin gigant este cel mai mare dinte al speciei descoperit în România şi cel mai vechi ca vârstă geologică. El poate fi văzut la Târgu Mureş pe parcursul acestei luni.

„Luna februarie 2019 este dedicată paleontologiei vertebratelor. Proiectul ‘Exponatul lunii’ ne introduce în lumea oceanelor timpurilor dispărute, prin valorificarea ca imagine în faţa publicului larg a unui dinte aparţinând unui rechin gigant, Otodus (Megaselachus) megalodon (AGASSIZ, 1835). Otodus megalodon este o specie complet stinsă de rechin gigant. Dimensiunea corpului putea atinge 15-18 m, în medie având circa 10,5 metri, ceea ce subliniază mărimea impresionantă, pe care nu o regăsim la niciun rechin actual. Practic, putea fi de 3 ori mai mare decât rechinul Marele Alb (Carcharodon carcharias), cel mai mare selacian actual. Exemplarul expus, cu o vechime de aproximativ 20 de milioane de ani (Miocen Inferior), provine din zona oraşului Cluj-Napoca şi a intrat în patrimoniul muzeului în anul 1958, fiind donat de către domnul Szocs”, a anunţat Muzeul de Ştiinţele Naturii din Târgu Mureş.

Muzeografii au arătat că, cei interesaţi să afle detalii despre rechinul gigant care a vieţuit în oceanele străvechi, este aşteptat la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş din Târgu Mureş, pe tot parcursul lunii februarie 2019.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc