Deși Volkswagen Golf rămâne cea mai bine vândută mașină de pe vechiul continent, Dacia a reușit să-și majoreze cota de piață până la 3,2%, peste Seat în primele șase luni ale acestui an. Duster a fost principalul motor de creștere. Peste 97 de mii de exemplare au fost vândute, cu o treime mai mult ca anul trecut. Duster a devenit al treilea cel mai bine vândut SUV din Europa și s-a clasat pe locul 18 la general.

Dacia Sandero a avut o creștere mai lentă, doar 10 locuri, dar cele 115 mii de unități vândute au fost suficiente pentru o clasare pe locul 13 în topul celor mai bine vândute mașini în Europa.

Pe 26 mai, mergi la vot!

Românii au cumpărat peste 60.000 de mii de mașini noi în primele șase luni ale anului 2018, adică o creștere de 33,4% față de aceeași perioadă din 2017. Doar în luna iunie  au fost înmatriculate 12,236 de mașini noi, cu peste 50% mai mult ca în iunie 2017.

Per total, în perioada ianuarie-iunie 2018, în Uniunea Europeană au fost cumpărate 8,66 de milioane de mașini noi, cea mai bună performanță pe prima jumătate de an din acest secol. Au fost înregistrate creșteri în gama SUV, dar și în rândul mașinilor cu propulsie alternativă, adică electrice și hibride.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.