Un pensionar arădean este recordmen absolut în ceea ce privește perioada de timp alocată de către instanța de judecată pentru a-și achita o datorie de 1,6 milioane de lei. În urma deciziei judecătorești, CAsa Județeană de Pensii i-a pus poprire pe pensie, având de achitat în fiecare lună 16 lei. Conform legii, nu se poate pune poprire pe mai mult de o treime din pensie, în cazul de față pensionarul având alte patru popriri.

Aproape 7000 de pensionari din județul Arad au popriri pe pensie din cauza datoriilor acumulate la creditele bancare sau la plata impozitelor, unul dintre ei fiind însă un adevărat recordmen. Pensionarul are o datorie de peste un milion și jumătate de lei, dar judecătorii au decis că el trebuie să plătească doar câte 16 lei în fiecare lună. Prin urmare, el poate să scape de datorie în fix 8.485 de ani.

Potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii (CJP) Arad, Mihaela Vasil, cea mai mare datorie a unui pensionar arădean cu poprire este de 6.138.867 de lei, pentru care pensionarul plăteşte lunar o rată de 1.104 lei, din pensia de 2.208 lei. Graficul de restituire a datoriei se întinde însă pe 463 de ani. Un alt arădean are de plătit, timp de 586 de ani, o rată lunară de 377 de lei, având o datorie calculată la 2.653.144 de lei. Totuși, cel mai mare grafic de rambursare se întinde pe 8.485 de ani.

[quote_box_center]În acest caz vorbim de o răspundere patrimonială, iar instanţa a decis suma pe care o datorează pensionarul. Problema acestui pensionar este că mai are deja patru popriri pe venit, în alte speţe, astfel încât nu s-a putut calcula o rată lunară mai mare de 16 lei pentru a cincea poprire, caz în care datoria este de aproximativ 1.600.000 de lei”, a declarat Mihaela Vasil.[/quote_box_center]

Directorul CJP Arad a declarat că cea mai mica sumă de plata pentru care s-a pus poprire pe o pensie este de 2 lei.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.