AcasăSTIRIHUNEDOARAEveniment de excepție: Ion Dichiseanu își va lansa la Deva două volume

Eveniment de excepție: Ion Dichiseanu își va lansa la Deva două volume

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva în parteneriat cu Editura Polirom din Iași, organizează în ziua de 14 februarie 2017, ora 1700, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, un eveniment cultural cu totul special: întâlnirea cu îndrăgitul actor de teatru și film Ion Dichiseanu, care își va lansa volumele „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel” și „Adevărul, mai frumos decât legenda”, ambele apărute la Editura Polirom. Al doilea volum va fi lansat în premieră la Deva, ceea ce ne onorează în mod deosebit.

Cele două volume constituie confesiunile unui artist care știe că „vine o vreme când amintirile te ajung din urmă”, cum însuși mărturisește autorul. Așa fiind, cititorii vor afla în paginile celor două cărți momente importante din viața îndrăgitului artist. Primul volum cuprinde pagini în care găsim amintirile sale legate de minunata poveste de iubire trăită cu legendara cântăreață și actriță spaniolă Sara Montiel, o iubire despre care, la acea vreme, opinia publică din România aflase câte ceva, acum avem mărturisirea sinceră, deschisă, caldă și delicată a lui Ion Dichiseanu despre acest capitol drag din viața lui.

A doua carte este un mănunchi de amintiri legate de viața actorului, de creațiile sale de pe scenă și de pe platourile de filmare, despre colegii lui, despre călătorii și întâlniri cu mari actori străini. Acest volum, așa cum ne spune Ion Dichiseanu, este „o pauză de reflecție în care trecutul se revarsă în prezent, iar prezentul se întoarce în trecut. Peste aceste amintiri nu va cădea niciodată cortina”.

Ion Dichiseanu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai României, un artist care a bucurat cu creațiile sale din teatru și film multe generații, un artist care a făcut cunoscută arta dramatică românească și dincolo de granițele țării. A apărut în numeroase filme și seriale TV, de la „Darclée” (1960) la „Mamaia” (2013), cu neuitate creații în pelicule precum „Tudor”, „Dincolo de barieră”, „Tunelul”, „Bătălia pentru Roma”, „Pistruiatul”, „Toate pânzele sus”, „Acțiunea Autobuzul”, „Burebista” și lista e foarte lungă.

La această întâlnire, Ion Dichiseanu va trage cortina de pe amintirile sale și ne va împărtăși o parte din gândurile, trăirile și aducerile sale aminte care i-au inspirat aceste două cărți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc