AcasăSTIRIGrădina zoologică din Nyíregyháza a fost desemnată cea mai bună din Europa

Grădina zoologică din Nyíregyháza a fost desemnată cea mai bună din Europa

SóstóZoo, grădina zoologică din orașul maghiar Nyíregyháza, a fost desemnată cea mai bună din Europa la categoria 250.000 – 500.000 de vizitatori pe an, după ce a concurat cu alte 44 de grădini zoologice europene.

Anthony Sheridan, expert zoo independent, a evaluat 126 de parcuri zoologice din 29 de țări europene, după un set de peste 40 de criterii. După o primă triere au rămas în concurs 44, iar la final grădina zoologică din Nyíregyháza a triumfat. Ceremonia de decernare a trofeului a avut loc în salonul de conferințe al faimosului Hotel Pangeea.

“Avem nu mai puțin de 5000 de animale din peste 500 de specii, multe dintre ele atât de rare și gru de îngrijit în captivitate, încât alte grădini zoologice nici măcar nu înceracă să le dețină sau cu atât mai mult, să se ocupe de înmulțirea lor. De exemplu, un pui de elefant s-a născut în primăvară, iar un rinocer indian în această toamnă, asta datorită grijei și mai ales expertizei extraordinare a angajaților noștri. Toate acestea au atras un interes deosebit asupra SóstóZoo. Au apărut articole în publicații prestigioase din America și Asia, nu doar în jurnalele de specialitate” a declarat  László Gajdos,  directorul grădinii zoloogice din Nyíregyháza.

El a mai spus că acest an a fost cel mai bun din istoria parcului zoologic, cu peste 530.00 de vizitatori. În acest fel, SóstóZoo a devenit una dintre cele mai importante atracții turistice din Ungaria.

“Este întotdeauna o plăcere să îl revăd pe Anthony, deoarece venirea lui aici înseamnă recunoașterea unor eforturi pe care noi le-am făcut în ultimii ani. Premiul pe care l-am primit în anul 2015 nu doar că ne-a făcut să fim și mai determinați, dar ne-a responsabilizat și ne-a făcut să nu ne pierdem speranța. Am muncit din greu pentru a face SóstóZoo cel mai bun parc zoologic în 2015 și, iată, prim premiul din acest an se confirmă că munca noastră a fost de calitate. Ne dorim ca astfel de recunoașteri să vină în fiecare an” a spus Dr. Ferenc Kovács, primarul din Nyíregyháza.

Anthony Sheridan a fost prezent la SóstóZoo pentru a zecea oară și s-a declarat impresionat de modul cum a evoluat de la an la an acest parc zoologic. Vizitatorii pot găsi în fiecare an ceva nou aici, astfel că mult mai renumitele grădini zoologice din Magdeburg, Krefeld și Busselango, precum și grădinile zoologice din Danemarca ce au mai câștigat acest premiu în trecut, au fost categoric depășite. Sheridan a declarat că a acordat puncte în plus pentru că parcul zoologic maghiar a prezentat specii rare de animale, pentru implicarea fantastică în educație dar și pentru îmbunătățirile logistice făcute în ultimul an.

SóstóZoo a primit un trofeu de sticlă ce reprezintă o antilopă, trofeu care, însă, la o examinare mai atentă lasă privitorului ocazia de a observa că ascunde și un cap de urs polar, unul dintre animalele de excepție ale acestei grădini zoologice.

Pentru românii care doresc să viziteze această grădină zoologică în mini-vacanța de 1 Decembrie, merită să știe că este programat un eveniment special intitulat ”100 de forinți”. În acea zi – 1 Decembrie – toți vizitatorii pot intra la SóstóZoo plătind doar simbolic, respectiv 100 de forinți. Condiția este să aducă cu ei la grădină zoologică și să depună într-un loc special amenajat un cadou (cărți, jucării, detergenți, alimente neperisabile). Toate cadorurile strînse vor fi donate familiilor nevoiașe.

 

Sursa foto: facebook.com/sostozoo/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc