Două persoane din vestul țării au murit din cauza gripei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, din judeţul Timiş şi o femeie în vârstă de 75 de ani, din judeţul Caraş-Severin. Numărul total al deceselor la nivelul țării ajunge astfel la 27.

Un bărbat în vârstă de 70 ani, din judeţul Timiş, a murit din cauza gripei. Acesta a confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nu era nevaccinat anti-gripal. Acesta a murit marţi, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Și o femeie în vârstă de 75 de ani, din judeţul Caraş-Severin, a murit la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, din cauza gripei. Femeia nu fusese vaccinată, anunţă DSP Caraş-Severin. Numărul de victime creşte la 28 de decese.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de către DSP Caraş-Severin, o femeie în vârstă de 75 de ani a murit, luni, la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş.F emeia, originară din comuna Obreja, fusese internată în 14 ianuarie la ATI, în stare destul de gravă, cu afecţiuni asociate.

”Virusul gripal a fost confirmat la pacientă de un buletin de analize pozitiv primit ieri de la Institutul Cantacuzino. Pacienta era nevaccinată antigripal”, arată sursa citată.

Medicii recomandă în continuare populaţiei să se vaccineze antigripal şi să evite zonele aglomerate.

Anterior, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a comunicat 27 de decese provocate de gripă de la debutul sezonului.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.