Hunedoreanul Toma Coconea ia startul, astăzi, în prologul concursului Red Bull X-Alps, cea mai grea competiţie din lume. Coconea este singurul român care participă la această competiție și speră să ocupe unul dintre primele trei locuri, ceea ce i-ar permite obţinerea unui avantaj în cadrul competiţiei.

Startul în prologul Red Bull X Alps va fi dat din localitatea Fuschl am See, din landul Salzburg, concurenţii urmând să zboare cu parapanta pe un traseu din Alpi.

În vârstă de 42 de ani, Toma Coconea a participat la toate concursurile Red Bull X-Alps de până acum, iar în anul 2011 s-a clasat pe locul al doilea.

Toma Coconea este salvamontist în cadrul Serviciului Public Salvamont Hunedoara şi a reuşit mai multe performanţe în timpul activităţii pe care o desfăşoară pe munte, fiind apreciat ca un sportiv exemplar.

Startul oficial în Red Bull X-Alps va fi dat pe 2 iulie din Salzburg, în concurs fiind înscrişi 32 de atleţi din 21 de ţări. Ei se vor întrece într-o cursă de 1.138 de kilometri, trebuind să străbată Munţii Alpi pe jos sau în zbor cu parapanta, până la Monaco.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.