AcasăSOCIALLegendara formaţie rock maghiară Omega va concerta, în iunie, la Oradea

Legendara formaţie rock maghiară Omega va concerta, în iunie, la Oradea

Legendara formaţie rock maghiară Omega, care împlineşte 55 de ani de activitate, va concerta, în iunie, pentru prima oară la Oradea în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau. Anunţul a fost făcut joi de organizatori, surpriza conferinţei de presă fiind prezenţa solistului formaţiei, Kóbor János, care a anunţat că spectacolul pe care-l vor da pe scena orădeană va fi unul aniversar, de două ore.

Capul de afiș al celei de-a cincea ediții a Zilelor Sfântului Ladislau este formația maghiară Omega, înfiinţată în 1962 şi care s-a bucurat de un succes fulminant şi în alte ţări ale Europei. Melodia lor „Gyöngyhajú lány” (Fata cu părul de perle) a fost prelucrată de rockerii nemţi de la Scorpions, care au lansat, astfel, cântectul „White dove”. Cele două trupe au interpretat împreună melodia în mai multe rânduri. Fanii ştiu şi că în anii ’70 trupa Scorpions cânta în deschiderea celor de la Omega.

Zilele Sfântului Ladislau sunt organizate de Asociaţia Sfântul Ladislau în colaborare cu Primăria Oradea și se vor desfăşura în perioada 19-25 iunie, programând, ca în alţi ani, un târg meşteşugăresc, expoziţii, tururi ghidate în Cetate, programe pentru copii şi o competiţie de gătit.

Pe lista invitaţilor la Zilele Sfântului Ladislau se mai numără şi alte formaţii din Ungaria, precum Loyal, Pannonia Allstars Ska Orchestra/PASO – o trupă care îmbină cu măiestrie stilurile ska şi dancehall, reggae şi dub, cărora le adaugă într-o manieră creativă elemente de jazz şi de folclor maghiar, precum şi Anna and the Barbies, toate programate pe 23 iunie.

Pe 24 iunie va veni rândul nostalgicilor care se vor putea delecta la concertele KFT – a căror carieră a început în anii ‘80 şi Demjen Ferenc – care a ajuns la o carieră solo după experienţe interesante precum confecţionarea chitarelor din rafturi de dulap.

Ziua de 25 iunie este, însă, dedicată celor de la Omega și fanilor acestora. Kóbor János, solistul trupei, a fost joi la Oradea unde, în cadrul unei conferințe de presă, a spus că Oradea este printre puţinele oraşe în care Omega nu a apucat să concerteze.

„În comunism ni s-a spus că de la Braşov încolo avem zonă interzisă (n.r. – statul maghiar nu le permitea să cânte în oraşe cu populaţie maghiară numeroasă), iar după căderea regimului nu ne-a ieşit nicicum să avem concert la Cluj şi la Oradea. Anul trecut, la concertul de la Cluj am decis că venim şi la Oradea neapărat!”, a precizat muzicianul.

Acesta a promis pentru 25 iunie un spectacol deosebit. Pentru că este primul concert la Oradea, fanii Omega vor avea parte de un show de două ore cu cele mai faimoase melodii din palmaresul formaţiei.

„Va fi un fel de concert aniversar, un jubileu, fiindcă formaţia împlineşte 55 de ani. De altfel sunt foarte puţine formaţii în lume cu această vârstă, ne aflăm în companie bună alături de trupe precum Rolling Stones”, a spus Kóbor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc