AcasăSOCIALMinistrul Educației vrea profesioniști la conducerea tuturor școlilor din țară; înscrierile pentru...

Ministrul Educației vrea profesioniști la conducerea tuturor școlilor din țară; înscrierile pentru funcţiile de conducere încep mâine

Săptămâna viitoare încep înscrierile pentru concursurile de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct vacante în toate şcolile din ţară, după ce ministrul Educației a aprobat Ordinul care își propune să aducă profesioniști pe funcțiile de conducere din toate instituțiile de învățământ preuniversitar.

Între 12 septembrie și 2 octombrie, are loc procesul de înscriere a celor care doresc să ocupe o funcție de conducere – director și director adjunct – în toate școlile și grădinițele din România, potrivit Ordinului nr. 5080/2016 al Ministerului Educației.  Potrivit metodologiei de organizare, aprobată de ministrul Mircea Dumitru, candidaţii vor da un test-grilă, vor susţine un interviu şi li se va evalua CV-ul. Înscrierile se fac de marţi până pe 2 octombrie, electronic, pe o platformă dedicată, iar doritorii trebuie să îndeplinească simultan mai multe condiţii, între care să aibă studii superioare, calificative de ”foarte bine” pentru activitatea din ultimii 4 ani şi să nu fi fost sancţionaţi disciplinar.

Proba scrisă se va susţine pe 12 octombrie, iar interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Pentru a promova acest examen, un candidat trebuie să obţină cel puţin 30 de puncte din 50 la fiecare probă.

”Acest Ordin a creat temeri și oarecare neliniști. În egală măsură, a reușit să redea speranța. Din 12 septembrie dăm startul concursurilor pentru directorii de unități de învățământ: grădinițe, școli, licee. Vrem să ni se alăture profesorii care cred într-o schimbare reală a școlii românești. Aceia care înțeleg că educația este singura șansă pentru fiecare dintre copiii din satul sau orașul lor. Cred că este vremea ca toți profesorii care au fost, până acum, mentori discreți în viața elevilor lor, să se implice cu aceeași dedicație și în cea a școlii. Pentru că oameni ca ei vor produce adevărata schimbare. Vă asigur că vom depune toate eforturile necesare pentru ca, la nivelul fiecărui județ, concursurile să se desfășoare în cele mai bune condiții. Ne dorim un cadru intransigent, care să ofere oportunitatea ca cei mai buni profesioniști să ne conducă școlile.” a declarat ministrul Dumitru pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc