Structura anului școlar 2019-2020 ar putea fi modificată, a anunțat Ecaterina Andronescu. Ministrul își dorește ca semestrul al II-lea să înceapă imediat după vacanța de iarnă, iar examenele din vară – Evaluarea Națională și Bacalaureatul – să fie susținute “mai devreme”, ca “să aibă și profesorii vacanță”. Planurile pentru noua structură a anului școlar au fost anunțate de Andronescu într-un interviu acordat Realitatea.net.

“Săptămâna trecută, am regândit structura anului școlar. Este vorba despre structura anului școlar 2019-2020. Vacanța de iarnă de 3 săptămâni “este mult prea lungă”, în condițiile în care după ea copiii mai învață doar timp de 3 săptămâni, după care au vacanța intersemestrială”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a anunțat că a pus pe hârtie varianta ca vacanța de iarnă fie să se scurteze, fie să rămână tot de 3 săptămâni – dar să reprezinte finalul primului semestru de școală.

“Ne gândim să organizăm puțin diferit semestrele pentru clasele I-XII. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat, să aibă și profesorii vacanță, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm și vacanță. Practic, vom avea un semestru I mai scurt, un semestru II mai lung. Va fi mai puțin fragmentat semestrul, cred că așa este mai corect spus. Pe mine nu mă interesează tăiatul săptămânii, ci să nu mai fragmentăm semestrele”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.