AcasăSTIRITIMISMuzica unește - 100 de note, 100 de zâmbete, 100 de prieteni

Muzica unește – 100 de note, 100 de zâmbete, 100 de prieteni

Marți, 20 decembrie, a avut loc, la Şcoala de Muzică Filaret Barbu din Lugoj, o noua etapă din proiectul cultural “MUZICA UNEȘTE- 100 de note, 100 de zâmbete, 100 de prieteni”, întâlnirea maestrului reşiţean Sabin PAUTZA cu micuţii muzicieni din prestigioasa instituţie.

Întâmpinat de coordonatoarea proiectului din partea lugojană, prof. Ramona CRINA de la catedra de pian, maestrul a fost primit cordial de director prof. Petru Madroane după care micuţii muzicieni, emoţionaţi, au evoluat, in faţa maestrului. Ana-Maria BLAGA DEJICA, Alexandru MOŢ, Denisa PÂRVONI din clasa I, Casandra IANĂŞ din clasa a II-a, Ana BĂLTĂREŢU, Patricia ROŞCA din clasa a III-a, Andrei BECHERU, Reissa  PEŞTENARU din clasa a IV-a, Ilinca PFEIFFER, clasa a V-a, Maria VELICI clasa a VI-a, Andreea IOVAN şi Alexandra SYILAGHI din  clasa a VI-a şi Flavius Gârbuleţ din clasa a VIII-a, elevi coordonaţi de profesorii: Carmen SCHONER, Valentina VASILIU, Constantin STAN, Lucian COSTI, Melita BOTEZATU, Remus LAŢA, Alexandra POPOVICI, Erszebet SPANACHE, Raluca MICLĂUŞ, Alexandru VASILIU şi Ramona CRINA ne-au purtat, pe strune de pian şi vioară sau în sunete de clarinet, prin muzica lui Ettore Pozzolli, Sabin Drăgoi, Elena Borisova, Georg Fr. Haendel, Samuel Maikopar, J. Ibert, E. Cuteanu, Fr. Liszt, S. Rahmaninov, J. Brahms şi Beethoven.

O menţiune specială se cuvine Dansului ţăranesc de Constantin Dimitrescu: la vioră prof. Alexandru VASILIU, la pian cu Ilinca PFEIFFER din clasa a V-a şi, nu în ultimul rând, piesei care a încheiat recitalul: Jingle Bells, pian la 4 mâini cu prof. Ramona CRINA şi Patricia ROŞCA, cl. A III-a. “Sunt convins că astăzi am ascultat unii dintre marii muzicieni de mâine ai României… Vă îndemn la studiu dar nu uitaţi să vă trăiţi copilăria din plin, pentru că eu nu cred în oamenii care n-au avut copilărie” le-a spus micuţilor muzicieni, la finalul întâlnirii, maestrul Sabin PAUTZA.

Sursa: Metarsis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc