AcasăSOCIALNoi taxe pentru români, începând din acest an

Noi taxe pentru români, începând din acest an

Românii vor plăti noi taxe începând din acest an. Astfel, de la 1 ianuarie a intrat în vigoare taxa pentru depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/tonă și tot de la 1 ianuarie contribuția la sănătate se plătește și pe veniturile din dobânzi bancare.

„Multe autorităţi au solicitat o eşalonare pe mai mulţi ani a plăţii acestei taxe, pentru că nu au asigurată infrastructura . Adică taxa să crească gradual la 80 de lei/tonă. Însă această taxa trebuia introdusă acum cinci ani, iar 2017 este ultimul an până la care UE ne mai permite să prelungim termenul”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

Veștile nu sunt bune nici pentru cei care au depozite în bănci, astfel că persoanele care încasează venituri suplimentare de pe urma depozitelor bancare sunt taxate, suplimentar. Indiferent dacă este vorba despre salariaţi, pensionari sau persoane fizice autorizate, dacă încasează dobânzi acestea trebuie să achite CASS şi pentru aceste venituri, deşi plătesc deja contribuţia la sănătate.

Concret, pentru aceşti bani obţinuţi în afara salariilor şi pensiilor, acestea trebuie să plătească 5,5 la sută, contribuţia la sănătate, dar nu mai mult de cinci salarii medii pe economie, anual. Măsura afectează peste 10 milioane de români care îşi ţin economiile în bancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc