AcasăSTIRIHUNEDOARAO elevă maghiară, cel mai fidel cititor al bibliotecii din Deva

O elevă maghiară, cel mai fidel cititor al bibliotecii din Deva

Dalma Johanna Orban, eleva  Liceului Teoretic „Téglas Gábor” din Deva, este cea mai fidelă cititoare a bibliotecii județene, ea obținând Locul 1 în cadrul manifestării cultural-educative „Trofeul Micului Cititor”, dedicată Zilei Internaționale a Copilului.

„Trofeul Micului Cititor” este un eveniment organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și are ca scop atragerea spre lectură a unui număr cât mai mare de copii, de la cele mai fragede vârste, cultivându-le astfel gustul pentru citit.

Criteriul care a determinat decernarea premiilor, a trofeelor micilor cititori, a fost fidelitatea acestora față de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte și alte materiale de bibliotecă, dar și numărul de participări la activitățile bibliotecii. Astfel, au fost premiați acei mici prieteni ai bibliotecii care i-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu Secția de Împrumut Carte pentru Copii.

Pe lângă eleva maghiară Dalma Johanna Orban, alți patru copii au primit premii și mențiuni. Locul 2 a fost ocupat de către Călina Teodora Ciobanu (Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva), locul 3 i-a revenit lui Tudor Mihai Blidar (Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva), iar mențiuni au primit Alexandra Furdui și Alexandra Ioana Bolea (ambele de la Colegiul Național „Decebal” Deva).

În deschiderea evenimentului a avut loc spectacolul „1000 de povești”, o producție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, jucat în premieră la Deva și creat special de către actorii din Petroșani pentru întâlnirea de la Deva cu micii cititori.

După înmânarea trofeelor pentru micii cititori, a urmat momentul mult așteptat: carnavalul copiilor, cu parada costumelor inspirate din basmele românești. S-au perindat prin fața noastră eroi din cele mai îndrăgite povești și basme românești, iar cele mai frumoase și mai originale costume au fost premiate. Astfel, Elena Medina Păpădie a primit Premiul de originalitate, iar Sara Nedelcu, Premiul juriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc