AcasăSTIRIALBAPârtie nouă deschisă la Şureanu, în județul Alba

Pârtie nouă deschisă la Şureanu, în județul Alba

O nouă pârtie a fost deschisă, vineri, la Şureanu, ridicând la zece numărul pârtiilor de pe acest domeniu din Munţii Sebeşului, lungimea totală a acestora fiind acum de 12 kilometri.

„Deşi temperaturile au crescut, iar ninsorile au încetat, zăpada a rămas la fel de multă la Şureanu. (…) Recent, domeniul schiabil a fost suplimentat cu încă o pârtie. Este vorba despre S_3, o pârtie care a funcţionat în primii ani ai domeniului schiabil, după care a fost închisă. Ea are o lungime de 1.350 metri şi coboară de pe masivul Şureanu, în paralel cu S_2, cu care, de altfel, coincide de la un anumit punct. Prin urmare, domeniul numără, în prezent, 10 pârtii, care vor fi funcţionale în totalitate doar în cazul în care condiţiile meteo o vor permite. Altfel spus, dacă va viscoli intens sau dacă va fi extrem de mică vizibilitatea, pârtiile de la cotele înalte (A_1, A_2, A_3) vor fi închise, la fel ca şi telescaunul care le deserveşte”, a transmis Rareş Tileagă, monitor Şcoala de schi „Paşi Liberi”.

În ceea ce priveşte starea drumului forestier lacul Oaşa – Domeniul Schiabil Şureanu, în lungime de 18 kilometri, aceasta este „acceptabilă”, fiind indispensabile însă cauciucurile de iarnă şi, mai ales, lanţurile.

Şi la Arieşeni, în Apuseni, stratul de zăpada măsoară peste un metru.

„Vor fi deschise ambele pârtii (Vârtop 1 şi Vârtop 2) ale domeniului schiabil. Zăpada este arhisuficientă, stratul bătătorit măsurând peste 100 de centimetri grosime. Totodată, instalaţiile de transport pe cablu funcţionează în regim normal”, a menţionat Rareş Tileagă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc