banciuPilotul de raliuri Valentin Banciu, fost angajat al RAR Hunedoara, care se află în arest preventiv din luna iulie, a fost trimis în judecată, procesul urmând să se judece la Curtea de Apel Alba Iulia.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că pe rolul instanţei a fost înregistrat dosarul în care Valentin Ioan Banciu, inginer la Registrul Auto Român Hunedoara, este trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru conflict de interese, luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Muntean a spus că miercuri, 21 august, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia urmează să analizeze dacă menţin sau nu măsura de arest preventiv a bărbatului, iar primul termen de judecată stabilit în acest proces este 4 septembrie.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au reţinut că Valentin Banciu, angajat la RAR Hunedoara în funcţia de inginer, deţinea un service auto care funcţiona la domiciliul său din municipiul Hunedoara, fiind administrat de soţia sa.

Banciu îi îndruma la service-ul său pe posesorii de autovehicule care se prezentau la RAR Hunedoara, iar un angajat, învinuit şi el în acelaşi dosar, încasa banii indicaţi pentru lucrări. După aceea, şoferii se prezentau din nou la RAR, unde Valentin Banciu le elibera avizul necesar din punct de vedere tehnic.

Conform procurorilor, Banciu proceda în acest mod de aproximativ doi ani şi jumătate – trei ani.

Valentin Banciu are 49 de ani şi este considerat unul dintre cei mai buni piloţi de raliuri din România.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.