Premieră naţională la Timişoara. Medicii au operat o pacientă cu varice, în aproximativ 30 de minute, fără anestezie şi fără pregătire pre-operatorie. Imediat după interventie, femeia a putut pleca acasă.

Spre deosebire de intervenţia clasică ce presupune anestezie, incizie şi spitalizare, în acest caz, totul se întâmplă mult mai rapid. Procedura a durat 30 de minute, iar femeia a plecat acasă în aceeaşi zi, fără contraindicaţii medicale. Pentru că intervenţia se poate efectua în pauza de masă, este supranumită “Lunch time surgey”.

Pe 26 mai, mergi la vot!

Pacienta operată acum a beneficiat de intervenție în mod gratuit.

Noua metodă, numită Vena Seal, este preferată celor vechi întrucât durata recuperării este foarte redusă.

Procedura durează circa 30 de minute, dar pacientul pleacă pe propriile picioare după câteva ore, pentru că nu este nevoie de anestezie loco-regională, rahianestezie sau peridurală şi sunt excluse riscurile post-anestezie.

Metoda, minim-invazivă, nu are contraindicaţii sau limite de vârstă, dar se recomandă în fazele incipiente ale bolii varicoase.

Intervenţia este costisitoare, dar se fac demersuri astfel încât pacienţii să nu plătească nimic.

În România, 30 la sută din populaţie suferă de boli varicoase.

La Clinica Chirurgie I a Spitalului Judeţean din Timişoara se fac peste o mie de intervenţii pe an pentru tratarea varicelor.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.