Bullying-ul, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă școala românească în acest moment, a intrat și în atenția Guvernului. Astfel, printr-un proiect de lege inițiat de Ministerul Muncii, se va introduce obligativitatea pentru conducerea școlilor și liceelor de a modifica regulamentele școlare astfel încât să cuprindă măsuri clare pentru prevenirea manifestărilor agresive ale copiilor.

Proiectul legislativ cere ca în Legea 272/2004 privind drepturile copilului, să fie introduse prevederi prin care conducerea fiecărei unități de învățământ să includă în regulamentul școlar propriu, măsuri menite să prevină comportamentele agresive, de excludere, de luare în derâdere, de umilire a copiilor și a oricărei alte forme de violență în școală, între copii sau între adulți și copii, inclusiv a bullying-ului și a cyberbullying-ului.

Pe 26 mai, mergi la vot!

Așadar, prin această lege, Ministerul Educației, dar și inspectoratele școlare și fiecare școală în parte, vor fi obligate să prevină și să combată comportamentele agresive în unitățile de învățământ.

După aprobarea formală în guvern proiectul legislativ va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere și vot.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.