AcasăSOCIALProtestele de la Termocentrala Mintia s-au terminat dupa discuțiile cu ministrul Energiei

Protestele de la Termocentrala Mintia s-au terminat dupa discuțiile cu ministrul Energiei

Protestul celor peste o sută de angajați de la termocentrala Mintia s-a încheiat în cursul nopții de joi spre vineri, după ce la fața locului a ajuns ministrul Energiei, Toma Petcu, iar în urma discuțiilor cu sindicatele, s-a convenit ca situația de la această unitate să fie obiectul unei analize ce va fi prezentată de administrație în termen de o săptămână, a declarat președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, citat de Agerpres.

Activitatea termocentralei a revenit la normal în jurul orei 1,00, schimbul de ture desfășurându-se conform programului, a afirmat acesta.

„Sindicatul Solidaritatea Hunedoara va încheia, în cursul zilei de vineri, o notă cu ministrul Energiei prin care se dau asigurări că la termocentrala Mintia se va face o analiză corectă în ceea ce privește salarizarea personalului. Termenul de finalizare și prezentare al analizei a fost stabilit la o săptămână, adică până pe 16 iunie. În urma analizei, se va putea cunoaște cu cât și dacă vor putea crește salariile angajaților de la termocentrala Mintia”, a declarat liderul sindical.

Acesta a menționat că ministrul Energiei a dat asigurări că în acest an nu vor fi efectuate disponibilizări de personal la termocentrala Mintia. Prin urmare, sindicatul va putea stabili cuantumul unor viitoare plăți compensatorii odată cu negocierile la noul contract colectiv de muncă, ce vor avea loc în toamna acestui an.

În cadrul discuțiilor s-a mai convenit ca ministerul de resort să analizeze o schemă de sprijin a termocentralei Mintia pentru garantarea locurilor de muncă.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, se află vineri la Petroșani, unde va avea discuții cu administrația Complexului Energetic Hunedoara și cu sindicatele, a anunțat compania.

Peste o sută de angajați din cadrul secției Termomecanică de la termocentrala Mintia, care urmăresc și asigură comanda grupurilor energetice, și cei de la atelierul PRAM-AMC, care se ocupă cu monitorizarea instalațiilor și aparatelor de măsură, au declanșat joi un protest spontan, nemulțumiți de salarii și de faptul că nu cunosc proiectele de viitor ale administrației CEH.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a transmis o adresă Ministerului Energiei în care prezintă principalele revendicări ale angajaților. Potrivit documentului, oamenii solicită elaborarea unei scheme de sprijin pentru termocentrala Mintia prin care să se asigure prețul de cost pe MWh la energia electrică produsă, majorarea cuantumului salariilor compensatorii în cazul unor eventuale disponibilizări de personal, creșterea salariilor și asigurarea echipamentului de protecție pentru angajați.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc