AcasăSTIRIRecord de vizitatori pentru Salina Turda în 2017

Record de vizitatori pentru Salina Turda în 2017

Salina Turda, unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din lume, a înregistrat un număr record de turiști în 2017.

Salina Turda din judeţul Cluj a înregistrat anul precedent un număr record de peste 600.000 de vizitatori. Un procent de 35% dintre turişti sunt străini, cei mai mulţi venind din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania, conform Mediafax.

În curând Salina Turda se va bucura de planuri de dezvoltare care vor duce la dublarea capacităţii de vizitare a atracţiei turistice

„Am înregistrat anul trecut un record de vizitatori ai Salinei Turda, de 618.200 de persoane, dintre care 35% au fost din străinătate, cei mai mulţi din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania. Numărul turiştilor străini a crescut de la 30% în 2016, la 35% anul trecut. În prezent suntem în lucru cu un studiu de fezabilitate pentru includerea ultimei mine, mina Iosif, situată la peste 110 metri adâncime, în circuitul turistic, document care să fie finalizat în acest an, şi identificarea soluţiilor de finanţare a proiectului. Sperăm să ne apucăm în acest an chiar de proiectare, după care va urma execuţia lucrărilor. Estimăm o investiţie de 10 milioane de euro, care va duce la dublarea capacităţii de vizitare a Salinei Turda”, a spus directorul Salinei Turda, Simona Baciu.

Potrivit acesteia, o soluţie de finanţare a noului proiect ar fi fondurile europene, în condiţiile în care salina reprezintă un exemplu de bune practici din acest punct de vedere.

Salina Turda are patru mine – Rudolf, Terezia, Ghizela şi Iosif, primele trei intrate în exploatare turistică. În perioada 2008 – 2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc