AcasăSTIRIARADRegal pentru cinefilii arădeni. ''Caravana Metropolis - Cinema în aer liber'' revine...

Regal pentru cinefilii arădeni. ”Caravana Metropolis – Cinema în aer liber” revine în oraș

”Caravana Metropolis – Cinema în aer liber” revine la Arad pentru al şaptelea an consecutiv, începând cu data de 3 iulie, şi are în portofoliu şase filme care au obţinut importante premii internaţionale, ce vor fi proiectate pe un imens ecran gonflabil, instalat în Parcul Eminescu, au informat luni organizatorii festivalului.

„Şase filme de autor vor fi proiectate de marţi până duminică, în perioada 3-8 iulie, de la orele 21.30, utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 mp şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, dotări care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii. Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile şi vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaţionale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar şi BAFTA”, potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori.

Marţi, 3 iulie, va fi proiectată pelicula „Nebune de fericire”, în regia lui Paolo Virzi, film ce redă povestea a două femei total diferite, care ajung să se apropie una de cealaltă în timp ce sunt internate la un sanatoriu de psihiatrie din Toscana, Italia.

Pe 4 iulie, va fi proiectată coproducţia germano-franceză „In the fade”, în regia lui Fatih Akin, câştigător al „Globului de Aur” pentru cel mai bun film străin şi Premiul pentru cea mai bună actriţă – Diane Kruger, Cannes 2017. Filmul spune povestea Katiei, a cărei familie se destramă după ce soţul şi fiul acesteia pier într-un atentat cu bombă. După o perioadă de doliu, Katia încearcă să se răzbune.

Joi, 5 iulie, se va proiecta filmul „La revedere acolo sus”, în regia lui Albert Dupontel, distins cu cinci premii „Cesar”. Cu câteva zile înainte de semnarea Armistiţiului, Edouard Péricourt îl salvează pe Albert Maillard de la moarte sigură, cei doi neavând nimic în comun, cu excepţia războiului şi a locotenentului Pradelle care, dând ordinul unui atac absurd, le distruge vieţile şi le uneşte destinele în acelaşi timp. Toată lumea încearcă să supravieţuiască masacrului Primului Război Mondial. Fiecare cum poate. Pradelle se pregăteşte să facă o avere pe spatele morţilor, în timp ce Albert şi Edouard, condamnaţii să trăiască, pun la cale o escrocherie monumentală.

În data de 6 iulie, vineri, va fi proiectat filmul „Pătratul”, în regia lui Ruben Ostlund. Câştigător al Palme d’Or la Cannes în 2017, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2018, câştigător a şase premii ale Academiei Europene de Film, filmul îl aduce în faţa publicului pe Christian, un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorţat şi tată devotat a doi copii, Christian conduce o maşină electrică şi sprijină cauze nobile.

În penultima zi de festival, sâmbătă – 7 iulie, va putea fi vizionat filmul „Cu drag, Van Gogh (Loving Vincent)”, în regia lui Hugh Welchman şi Dorota Kobiela, nominalizat la Oscar şi la Globul de Aur pentru Cea mai bună animaţie. Filmul, care prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh, a fost realizat printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el.

În ultima seară a prezenţei Caravanei Metropolis 2018, la Arad, cea de duminica 8 iulie, va putea fi vizionat documentarul „România neîmblânzită”, regizat de Tom Barton – Humphreys, film ce prezintă „o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăţi”. Narator este actorul Victor Rebengiuc, cu a sa voce inconfundabilă, conform comunicatului.

Organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei, evenimentul este finanţat de Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură.

Caravana Metropolis a intrat în 2015 în reţeaua Europa Cinemas şi a fost recunoscută ca fiind evenimentul din România care atrage cei mai mulţi spectatori la filmul european şi de artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc