AcasăSOCIALRestricțiile de circulație pe autostrada Orăștie - Sibiu au fost ridicate

Restricțiile de circulație pe autostrada Orăștie – Sibiu au fost ridicate

Restricțiile de circulație impuse pe autostrada Orăștie – Sibiu au fost ridicate, după finalizarea reparațiilor pe sectorul Săliște – Sebeș, a anunțat, sâmbătă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Marți, CNAIR a restricționat circulația pe autostrada Orăștie — Sibiu, pe o porțiune de 250 de metri, pe banda 1 (Calea 2), sensul Sebeș — Sibiu, din cauza unei denivelări apărute la partea carosabilă pe sectorul cuprins între km 286+400—km 286+650 Săliște — Sebeș.

„Această restricție a survenit în urma identificării unei denivelări la partea carosabilă pe sectorul cuprins între km 286+400 — km 286+650, Săliște — Sebeș. Menționăm că această denivelare a apărut pe alt sector decât cel refăcut în regie proprie”, a anunțat marți CNAIR.

Potrivit sursei citate, reparațiile de pe sectorul menționat au fost executate cu ajutorul instalațiilor cu infraroșu specifice reparării gropilor izolate.

„Acestea se folosesc în special în sezonul rece, la temperaturi scăzute de până la—25 grade Celsius,—30 grade Celsius. Tehnologia constă în încălzirea mixturii de până la 160 de grade Celsius, dar și în încălzirea părții carosabile. Astfel, mixtura topită la 160 de grade Celsius se așează și se cilindrează, prin eliminarea apei, apoi se omogenizează în așa fel încât să nu existe riscul ca pe viitor plombele să sară sau ca apa să se infiltreze din nou”, explică CNAIR.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizează că, având în vedere situația lotului 3 al autostrăzii Orăștie — Sibiu, a demarat anul trecut procedura pentru realizarea unei expertize. Aceasta a fost, ulterior, anulată, deoarece unicul ofertant nu a depus garanția de participare în conformitate cu prevederile legale și astfel expertiza, care urma a fi efectuată inițial, nu a mai fost finalizată.

„În acest moment și având în vedere situația acestui tronson, directorul general al CNAIR a solicitat demararea de urgență a procedurii pentru realizarea expertizei întregului lot, pentru preîntâmpinarea eventualelor probleme și pentru păstrarea siguranței circulației. În continuare, CNAIR va monitoriza permanent întregul tronson de autostradă, realizând inspecții și rapoarte lunare până la finalizarea expertizei întregului lot”, precizează comunicatul CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc