AcasăSĂNĂTATEA TASchimbare în acționariatul Farmaceutica Remedia Deva

Schimbare în acționariatul Farmaceutica Remedia Deva

Omul de afaceri german Lutz Stache a vândut participația de 16,4% din capitalul social al companiei Farmaceutica Remedia Deva pentru aproape 4 milioane de lei către un investitor local.

La nivelul la care a fost efectuată tranzacția, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 23,66 milioane lei (5,18 milioane euro). A doua tranzacție specială ca valoare din piața deal de la Bursa de Valori Bcuurești de astăzi, de 3,90 milioane lei, a fost realizată pe acțiunile Farmaceutica Remedia Deva (RMAH). Au fost schimbate la prețul de 0,2230 lei/acțiune, cu 1,33% sub referința de ieri, un număr de 17,48 milioane titluri, reprezentând 16,48% din capitalul social al companiei. Este echivalentul deținerii societății germane înregistrată la Cottbus, AHG Vermogensverwaltungs GmbH, prin care omul de afaceri Stache Lutz investise în Remedia, scrie profit.ro

În primul trimestru al acestui an, Remedia Deva, societate controlată în proporție de 66,50%, de omul de afaceri Valentin-Norbert Țăruș, a obținut un profit net cu puțin peste 1 milion de lei. Este o revenire la rezultate pozitive după ce compania a traversat un proces de reorganizare pentru a separa activitatea de distribuție de cea de vânzări de retail, pentru a se conforma unei reglementări solicitate de stat, dar la care tot statul a renunțat în acest an.

Cotată la Bursa de Valori Bucuresti din 1996 și aflată pe piață din 1991, Farmaceutica Remedia este o componentă a unui grup de companii specializate în vânzarea de medicamente, promovare și marketing în domeniul sănătății. Farmaceutica Remedia operează 100 de unități de retail proprii, inclusiv magazinul Remedia Baby, dedicat copiilor, care reprezintă aproximativ 30% din business-ul companiei. Lanțul de farmacii Remedia, cu 500 de angajați, este prezent în 16 județe, în principal Hunedoara și Alba, plus municipiul București. Lutz Stache a început să investească în Remedia în 2009, la acel moment compania având o rețea de 50 de farmacii.

Sursa: profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc