Puteți ajuta copii din centrele de plasament din Timiș să ajungă mari. Vă puteți oferi voluntar dăruindu-vă trei ore pe săptămână unor copii și adolescenți care au nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme și să împartă cu ei din cunoștințele lor.

Reprezentanții asociației Lindenfeld, cei care derulează programul „Ajungem Mari”, caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puțin șase luni, în centrele de plasament, pentru a susține ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau de cultură generală. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoștințele lui, în funcție de pasiuni și abilități, de la română, matematică și engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educație pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experiență în lucrul cu copiii.

Dacă vreți să vă oferiți voluntar, puteți participa la un training inițial și sunteți consiliați pe parcurs. Sunt căutați voluntari adulți, dar și tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potențialul copiilor, să îi înțeleagă și să îi asculte. Acest modul de voluntariat începe în mai 2019 și durează șase luni, iar voluntarii vor merge în echipe de câte doi la aceeași grupă de copii pentru o ședință de două ore stabilită de comun acord.

Vă puteți înscrie până pe 28 februarie pe site-ul www.ajungemmari.ro, în secțiunea Devino voluntar.

„Separați de familiile lor, acești copii minunați sunt foarte vulnerabili și au mare nevoie de prieteni și mentori care să le ofere atenție, curaj și un model pentru o viață mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe și să devină un adult fericit, responsabil și sănătos. Copiii au un potențial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să își descopere drumul”, a declarat Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem Mari.

Programul educațional Ajungem Mari este derulat de Asociația Lindenfeld și se desfășoară în București și alte 24 de județe, printre care și Timişul.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.