46% dintre români consideră că monarhia este o formă de organizare mai bună decât republica, iar 37% ar vrea să se organizeze un referendum privind revenirea la monarhie. Acestea sunt rezultatele unui sondaj Avagarde realizat în perioada 26 decembrie-7 ianuarie.

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta și fostul Principe Nicoale sunt la egalitate în topul preferințelor românilor în acest sondaj. Pe primul loc în preferinţe il regăsim pe prințul Charles al Marii Britanii, cu 54 la sută din opțiunile repondenților.

Pe 26 mai, mergi la vot!

Rezultatele sondajului mai arată că aproape 40 la sută dintre români vor un referendum privind reintroducerea monarhiei.

Reprezentanţii Avangarde spun că numărul este mare, având în vedere că ar reprezenta numărul celor care vor revenirea la monarhie.

46 la sută dintre români sunt de părere ca monarhia a fost un lucru pozitiv, 30 la sută afirmă contrariul, iar restul nu se exprimă.

Sondajul Avangarde a fost realizat telefonic, pe un eșantion probabilist de 710 persoane, eroarea maximă tolerată fiind de plus, minus 3,8%.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.