AcasăSTIRICARAS-SEVERINSpitalul din Caransebeș, dotat cu unul dintre cele mai performante aparate de...

Spitalul din Caransebeș, dotat cu unul dintre cele mai performante aparate de tomografie computerizată din țară

La Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a fost inaugurat, miercuri, unul dintre cele mai moderne aparate de tomografie computerizată din țară, care poate efectua 128 de slice-uri simultan, potrivit conducerii unității medicale.

‘Cu mândrie și mare plăcere am prezentat noua noastră achiziție, în domeniul radiologiei, un aparat de vârf, cum sunt doar câteva în țară. Din nou, avem posibilitatea să anunțăm un vârf de gamă ce apare la noi, în Caransebeș, respectiv, acest aparat de tomografie computerizată, cu viteză foarte mare și cu capacitate de achiziție îmbunătățită. Poate să facă 128 de slice-uri, simultan, ceea ce duce la o iradiere mult mai mică a pacientului și o viteză mult mai mare de scanare, cu aplicații multiple față de ceea ce aveam până acum în spital. Din acest moment putem să facem aplicații cardiace, colonoscopii virtuale, angiografii periferice sau centrale ori studii de perfuzie’, a afirmat medicul radiolog Călin Ioan Grozăvescu, directorul medical al Spitalului Municipal Caransebeș.

El a spus că primele teste preliminare s-au efectuat deja, în prezent așteptându-se autorizațiile din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, pentru ca aparatul să poată fi pus în funcțiune.

Noul computer tomograf a fost achiziționat cu fonduri guvernamentale, prin Ministerul Sănătății, valoarea acestuia ridicându-se la 4,4 milioane lei, 10% din sumă fiind suportată de Primăria Caransebeș.

‘Este, probabil, cel mai prețios aparat pe care îl folosește radiologia modernă și ne bucurăm că acesta se află aici, la Caransebeș. Este unul dintre cele mai performante din țară, Caransebeșul fiind a treia localitate din România care deține un astfel de computer tomograf. Consider că este un succes și al Spitalului Municipal Caransebeș, și al comunității noastre. Cu siguranță ne vom preocupa, în continuare, de reabilitarea, de modernizarea acestui spital, pentru ca toți pacienții să beneficieze de condiții europene’, a declarat Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș.

Până în momentul de față, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș nu deținea un astfel de aparat, însă avea acces la computerul tomograf de înaltă performanță al unei firme private, ceea ce însemna costuri suplimentare pentru spital. Unitatea medicală mai beneficiază de un aparat RMN de înaltă performanță și un altul radiologic multifuncțional, achiziționate cu fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc