Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Louis Turcanu” Timișoara, alături de alte trei unități medicale din țară, a fost dotat cu echipamente medicale de diagnostic precoce în oncologia pediatrică, în urma finalizării unui proiect cu finanţare norvegiană în valoare de 5,6 milioane de euro.

Alături de spitalul timișorean, au mai beneficiat de finanțare Institutul Oncologic „Al. Trestioreanu” București, Institutul Oncologic “Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași.

Coordonatorul de proiect, Cătălin Vlad, a declarat, marţi, la Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că pe lângă aparatura medicală achiziţionată s-au instruit aproape 300 de specialişti – medici, asistente, infirmiere.

”Proiectul cu finanţare printr-un grant norvegian şi-a propus îmbunătăţirea sănătăţii publice prin reducerea inegalităţii în domeniul sanitar. S-a derulat în patru centre de profil, în unităţi medicale din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Am dorit crearea unor centre dotate pentru diagnosticul precoce al pacienţilor din domeniul hematologiei şi oncologiei pediatrice astfel încât să putem stabili un tratament oncologic multidisciplinar. În plus, proiectul urmăreşte evoluţia pacienţilor pe perioada tratamentului şi post tratament. S-a achiziţionat aparatură medicală, 3 RMN-uri, dotate cu sistem de monitorizare la distanţă şi aparate de anestezie pentru Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, un ecograf la Timişoara, şi au fost instruiţi 289 de specialişti, medici, asistente şi infirmiere”, a declarat  Vlad.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.