Guvernul britanic a anuntat luni, 2 iulie, că studenții din Uniunea Europeana care învață la universități din UK vor beneficia în continuare de acelasi tratament ca si studentii englezi si dupa BREXIT.

Damian Hinds, secretar la Ministerul Educatiei, afirma ca, incepand cu toamna lui 2019,  studentii din Uniunea Europeana vor plati aceeasi taxa de scolarizare ca si studentii englezi, iar accesul la sustinerea financiara va ramane neschimbat. Aceasta situatie va fi valabila pe toata perioada studiilor. și guvernul scotian a facut aceeasi declaratie referitoare la studentii din Uniunea Europeana care incep studiile la universitatile din Scotia, din august 2019, acestia fiind in continuare scutiti de taxa de scolarizare.

Decizia anuntata vine si in sprijinul universitatilor britanice, care nu mai au de ce sa isi faca griji in legatura cu numarul studentilor si al finantarilor. Din punct de vedere politic, acesta poate fi vazut si ca un gest de conciliere, inaintea inceperii negocierilor cu Uniunea Europeana, avand in vedere ca universitatile britanice spera sa mentina accesul la o finantare de 100 miliarde de euro, din fonduri UE.

Pe 26 mai, mergi la vot!

Damian Hinds a repetat si promisiunea primului ministru ca taxele de scolarizare din Anglia vor fi inghetate la 9.250 de lire sterline, in timp ce se efectueaza o revizuire. Dar rata dobanzii la taxe va continua sa creasca in toamna la 6,3%.

In prezent, in Marea Britanie sunt aproximativ 135.000 de studenti din Uniunea Europeana, iar conducerile universitatilor britanice au cerut recent “clarificarea urgenta” cu privire la statutul studentilor din UE care ar putea candida pentru cursuri incepand din toamna anului 2019.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.