AcasăADVERTORIALSTUDIU: cannabisul medicinal este folosit ca terapie adjuvantă pentru foarte multe afecțiuni....

STUDIU: cannabisul medicinal este folosit ca terapie adjuvantă pentru foarte multe afecțiuni. Iată beneficiile!

Legalizarea consumului de cannabis în România este un subiect destul de sensibil și extrem de dezbătut în ultima vreme, din cauza faptului că există tabere împărțite care au principii și perspective diferite despre acest fenomen. Recent, studiile au arătat că planta de canabis are efect curativ în multe dintre afecțiunile corpului și poate stimula vindecarea atunci când este folosită cum trebuie și în cantitățile recomandate.

Cercetările recente au demonstrat că există utilizări medicale pentru marijuana în perfectă legitimitate iar rezultatele impulsionează în continuarea creării medicamentelor având la bază această plantă atât de controversată.

Care sunt beneficiile utilizării cannabisului în scop medicinal?

1.     Tratează durerile cronice

Un studiu al academiilor de știință din SUA au demonstrat că planta de canabis are un efect uimitor în tratarea durerilor cronice, așadar, intră pe site-ul www.CBDShop.ro și vei găsi o mulțime de produse pe bază de cannabis, care pot fi utile în tratarea diferitelor probleme de sănătate.

De altfel, marijuana medicinală este solicitată de majoritatea oamenilor exact pentru aceste tipuri de probleme de sănătate, iar efectul benefic se vede de la primele utilizări. De asemenea, cannabisul tratează spasmele musculare, o afecțiune destul de răspândită și care cu greu și-a găsit un tratament adecvat.

2.     Ar fi utilă în tratarea glaucomului

Iarba de cannabis poate fi utilizată pentru tratarea glaucomului, iar în acest sens se estimează că pe viitor există posibilitatea creării unui medicament pentru această afecțiune. S-a dovedit că marijuana scade presiunea din interiorul ochiului. Deocamdată, studiile s-au limitat la efectul marijuanei pentru glaucom pentru o perioadă de doar câteva ore, însă, pe viitor, se estimează că efectele vor fi vizibile pe termen lung.

3.     Ar putea ajuta la ținerea sub control a crizelor de epilepsie

Cel mai important efect pe care marijuana l-ar putea avea pentru corpul uman este legat de pacienții bolnavi de epilepsie, pentru care cannabisul ar putea face minuni. Cannabidiolul, un compus important din planta de cannabis pare să dea rezultate la persoanele cu epilepsie rezistentă la orice fel de tratament. Au existat persoane care au declarat că marijuana este singurul tratament care i-a ajutat să țină sub control crizele dese de epilepsie.

4.     Împiedică răspândirea cancerului

Studiile arată că marijuana conține o substanță chimică ce oprește răspândirea cancerului. THC și CBD-ul pot încetini sau chiar micșora tumorile dacă sunt administrate în dozele potrivite, însă trebuie făcute mult mai multe cercetări în acest sens.

5.     Poate scădea tulburările de anxietate

Se știe că mulți dintre cei care consumă marijuana o fac în principal pentru a se relaxa, însă în cantități mari, efectul ei poate fi exact invers, generând stări accentuate de anxietate. Astfel, s-a studiat care este cantitatea cea mai potrivită de cannabis care trebuie consumată pentru ca efectul să fie cel optim. THC în doze mici a redus semnificativ stresul, în timp ce dozele mari au condus la un efect complet opus.

Așadar, există șanse mari ca planta de cannabis să nu mai fie văzută strict ca un drog, ci mai ales ca o plantă benefică pentru sănătatea omului. Rămâne de văzut dacă și studiile derulate în acest sens vor confirma efectele benefice ale marijuanei.

Photo: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc