AcasăSOCIALTimişoara, Cluj-Napoca, Baia Mare sau Bucureşti? Astăzi va fi anunţat oraşul din...

Timişoara, Cluj-Napoca, Baia Mare sau Bucureşti? Astăzi va fi anunţat oraşul din România care va deveni Capitală Europeană a Culturii – 2021

Astăzi va fi anunțat, la Biblioteca Naţională, numele orașului din România care va deveni Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Cele patru competitoare sunt Timişoara, Cluj-Napoca, Baia Mare și Bucureşti.

Ministerul Culturii organizează în 15-16 septembrie 2016 etapa decisivă şi mult aşteptată a competiției Capitală Europeană a Culturii 2021. În faţa juriului de experţi independenţi îşi vor susţine prezentările cele patru oraşe preselectate în cadrul etapei anterioare, şi anume Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Timișoara. Echipa care a lucrat pentru Bucureşti a numit candidatura ‘Oraşul in-vizibil’, clujenii au ales sloganul ‘Servus 2021’, Baia Mare propune programul ‘Cultura Ospitalităţii’ iar Timişoara – ‘Luminează oraşul prin tine’.

Juriul va evalua oraşele candidate preselecţionate pe baza candidaturilor revizuite. Conform instrucțiunilor primite din partea instituțiilor europene şi a regulamentului de procedură al competiţiei, audierile orașelor nu sunt deschise publicului.

Conferinţa de presă în cadrul căreia va fi făcut public numele oraşului recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România va avea loc astăzi, 16 septembrie 2016, ora 17.15, la sediul Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22), în sala Mircea Eliade (parter).

Orașul desemnat va fi al doilea din România, după Sibiu în anul 2007, iar printre consecinţele raportate de oraşele care au deţinut anterior titlul se află creşterea semnificativă a respectului de sine şi a mândriei faţă de oraş în rândul cetăţenilor, implicare mai mare în raport cu oferta culturală a oraşului, în special a unor categorii de public a căror participare e mai puţin probabilă, coagularea acțiunilor care conduc la o schimbare majoră a oraşului sau a unei zone a oraşului, o mai bună înţelegere şi un profil mai bine definit la nivel internaţional, care se traduc adesea prin dezvoltarea turismului şi o reputaţie mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc