AcasăSOCIALTimișoara se mișcă! Mâine începe a treia ediție TIMOTION

Timișoara se mișcă! Mâine începe a treia ediție TIMOTION

Pentru al treilea an consecutiv, timișorenii sunt așteptați să ia parte la TIMOTION, evenimentul sportiv unde participanții sprijină prim alergare unele proiecte care oferă soluții la diverse nevoi din comunitate. Astfel, fiecare persoană înscrisă are posibilitatea să spună pentru ce proiect din comunitate vrea să doneze taxa de participare. La finalul evenimentului, fiecare proiect va primi 90% din banii donați de participanți, în timp ce restul de 10% vor fi folosiţi de organizatori în vederea acoperirii cheltuielilor generate de organizarea evenimentului şi gestionarea proiectelor.

Evenimentul are loc mâine, 23 aprilie, fiind organizat de Asociația Alergotura și Fundația Comunitate Timișoara. Pentru susținerea proiectelor cu donații există mai multe posibilități:

  • o persoană care participă la eveniment donează taxa de înscriere spre un proiect
  • o persoană înscrisă la eveniment poate fi campion și să colecteze donații pentru unul dintre proiectele din listă, de la persoane care nu vor alerga. Se pot forma echipe de campioni, urmand sa se stabileasca un clasament in functie de suma stransa per echipa (indiferent de proiectele alese).
  • persoanele care nu participa la vreuna dintre curse si firmele pot dona prin susținerea unui campion, fondurile mergand in contul proiectului pentru care alearga campionul respectiv.

„Înscrierile pentru ediția de anul acesta au început încă din luna ianuarie, iar fondurile strânse din taxele de participare vor fi folosite pentru finanțarea a nu mai puțin de 21 de proiecte ale unor ONG-uri din comunitatea timișoreană. Fiecare dintre cele 21 de proiecte propune o soluție pentru o problemă din comunitatea locală, fie că vorbim despre probleme sociale sau de integrare a unor categorii vulnerabile, despre probleme în educația pe care o primim, școlară, sportivă sau tehnică – de la ateliere de reparat biciclete, la teatru portabil, workshop-uri de croitorie sau reamenajare și salubrizare saloane medicale, soluțiile nu lipsesc, e nevoie doar de oameni entuziaști și energici pentru a le pune în practică. Pentru ediția Timotion 2017, ne pregătim cu elan să îi întâmpinăm pe participanți, care sperăm că vor depăși anul acesta pragul de 3000 de alergători, astfel încât totalul fondurilor strânse să depășească suma de la 200.000 de lei”, au transmis organizatorii.

Ca și până acum, cursele se vor desfășura în zona centrală a orașului. Cei care s-au înscris pot participa la una sau mai multe dintre cursele:

  • Crosul Continental – 2 km, unde sunt invitați la mișcare toți cei care nu au mai alergat, mai ales dacă cred ca “ei nu pot”;
  • Cursa Flexik pentru părinți cu bebe – 1 km, deoarece o plimbare în ritm alert împreună cu bebelușul poate fi începutul unui obicei sănătos de a face diverse activități fizice împreună cu copilul, pe măsură ce acesta crește;
  • Cursa Rotary distracție pe roți (role, fotoliu rulant, trotinete) – 1 km, unde doritorii pot sublinia, prin participarea lor, importanța accesibilizării orașului pentru astfel de activități;
  • Crosul Visma – 6 km, pentru alergători amatori sau practicanți de alt sport;
  • Crosul MGI Coutier 10.5 km, care se adresează celor care alearga constant si sunt pregatiti in orice moment
  • Semimaraton – 21 km, care se adresează celor care au mai alergat fără dificultate o distanță de minim 10 km.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat duminică în Timişoara. Circulația autovehiculelor va fi oprită pe aproximativ 15 străzi, între orele 6:30 şi 14:30.

 

Traseul va fi închis sau restricționat pe următoarele rute: Piața Libertății – strada Lucian Blaga – Piața Huniade – strada 20 Decembrie 1989 – pod Mihai Viteazu – bulevardul Vasile Pârvan – pasajul Michelangelo – bulevardul Corneliu Coposu – sens giratoriu Pestalozzi/Nistrului – strada Johann Heinrrich Pestalozzi – parc Regina Maria – strada I.L. Caragiale – strada Episcop Bonnaz – bulevardul 3 August 1919 – podul Decebal – splaiul Nistrului – splaiul Tudor Vladimirescu (malul stâng Canal Bega) – podul Dragalina – spaiul Tudor Vladimirescu (malul drept Canal Bega) – podul Decebal – strada George Enescu – Parcul Justiției – bulevardul Regele Ferdinand – Piața Victoriei – strada Alba Iulia – strada Victor Vlad Delamarina – strada Sf. Ioan – bulevardul Republicii – Piața Regina Maria (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Luis Țurcanu”).

De asemenea, mijloacele de transport în comun vor avea rute ocolitoare. Tramvaiele nu vor fi deviate, însă vor circula cu viteză redusă în Piața Libertății și pe bulevardul 3 August 1919. Circulația autobuzelor va fi deviată după cum urmează:

Linia 3/E3 – va circula deviat în ambele sensuri, de la str. Cluj pe bv. Victor Babeș, bv. Mihai Viteazu, splaiul Tudor Vladimirescu, cu continuare pe vechiul traseu;

Linia E7 – va circula de la Abator pe str. Andreescu, str. Banatul, str. Budai Deleanu, str. 16 Decembrie, podul Traian, bv. Regele Ferdinand, Piața Regina Maria și retur;

Linia 33 – va circula deviat de la bv. 16 Decembrie 1989, podul Traian, bv. Regele Ferdinand, Piața Regina Maria și retur;

Linia E8 – va circula de pe str. Iepurelui, str. Ștefan cel Mare, bv. Eroilor, str. Cluj, bv. Victor Babeș, bv. Mihai Viteazu, Piața Bălcescu, cu continuare pe vechiul traseu.

În intervalul orar 10:15 – 11:00, câteva linii de troleibuz care se intersectează cu traseul de alergare, pe sensul spre Piața 700, vor staționa pe bv. Republicii, înainte de str. Paris, cel mult 30 de minute până să își continue călătoria. Este vorba de liniile 11, M11, 14, M14 și 18, precum și linia de autobuz E1.

Povestea Timotion a început în 2015, atunci când la eveniment au participat 1.252 de persoane, care susțineau cele 11 proiecte de atunci. În 2016, numărul participanților s-a dublat, iar alergarea s-a bucurat de peste 2.500 de participanți, care au donat pentru unul dintre cele 16 proiecte propuse în acel an.

„Timotion este mult mai mult decât un eveniment ce se desfășoară o dată pe an. Data de 23 aprilie este doar punctul culminant al unei munci de un an, iar Timotion înseamnă o vastă rețea de voluntari, organizații partenere, instituții locale, sponsori și donatori care contribuie fiecare, după posibilități, la afirmarea spiritului de solidaritate și a dorinței de a face bine, care sălășluiesc în noi. Aceasta este, de fapt, cred eu, frumusețea conceptului Timotion: contribui la propria ta stare de bine, bucurându-te de endorfine și de satisfacția de a da o mână de ajutor celor din jur și, în același timp, ai parte de împlinirea și încrederea pe care ți le dau sentimentul de apartenență la o comunitate puternică. Acestea sunt și motoarele care ne dau energie și putere de muncă celor din echipa de organizare. Este o rețetă pe care o recomandăm fără rezerve tuturor”, a declarat Cristina Potra-Muresan, reprezentant al Timotion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc