AcasăADVERTORIALTOP 5 beneficii ale hidratării corespunzătoare

TOP 5 beneficii ale hidratării corespunzătoare

Apa este cea mai bun lichid pe care il poți consuma pe tot timpului anului și, cu precădere, vara, când temperaturile sunt mari, iar riscul de deshidratare este și el pe măsură. Corpul uman este format 70% din apă, astfel că aceasta poate fi considerată comoara care ține vii toate celulele organismului și care ajută la funcționarea corespunzătoare a lui.

Consumul de apă aduce numeroase beneficii, iar dacă reușești să o bei în stare pură, de la izvor ori de la chiuvetă, purificată prin dedurizatoare pentru apă, atunci cu siguranță vei avea un plus de sănătate și vitalitate!

Iată de ce e important să consumi o cantitate corespunzătoare de apă în fiecare zi:

1.     Reduce oboseala și imbunătățește capacitatea de concentrare

Atunci când te hidratezi corespunzător, creierul tău este revitalizat, oxigenat și poate combate orice urmă de oboseală, somnolență ori apatie care s-ar putea instala în momentul în care te simți deshidratat. De multe ori, dacă ești concentrat la un proiect sau task, uiți să bei apă, iar mai apoi te resimți, de aceea e bine ca la birou să ai permanent o sticlă de apă lângă tine, care să îți aducă aminte că trebuie să te hidratezi.

2.     Menține sănătatea și ajută la detoxifiere

La nivelul celulelor corpului uman, apa are capacitatea de a oxigena organismul și a înlătura toate deșeurile și toxinele metabolice, ajutând astfel la detoxifiere. Mai ales pe timp de vară, este important ca acest proces sa se desfășoare corespunzător pentru ca toate reziduurile din corp să fie eliminate, iar celulele să fie refăcute.

3.     Ajută la funcționarea optimă a rinichilor

Cele mai multe probleme ale rinichilor se dezvoltă din cauza lipsei consumului de apă. Astfel, apar celebrele pietre la rinichi, care pot provoca dureri crunte în momentul în care sunt eliminate. De asemenea, și pericolul infecțiilor urinare este extrem de mare în lipsa unei hidratări corespunzătoare, deoarece toate reziduurile stagnează în rinichi, iar bacteriile se răspândesc. Apa ajută la diluarea sărurilor și mineralelor din urină, astfel că este extrem de important să bei măcar 2L pe zi.

4.     Ajută la absorbția nutrienților din mâncare și la menținerea unei forme fizice de invidiat

Apa reprezintă cel mai important solvent al alimentelor pe care le consumăm. Vitaminele și nutrienții sunt absorbiți de organism prin intermediul apei, care ajută la disoluția mâncării. De asemenea, apa ajută digestia, iar în curele de slăbire este indicat să bei cât mai multă apă pentru a prelungi senzația de sațietate.

5.     Menține o piele frumoasă și curată

Deshidratarea este cel mai mare dușman al pielii, deoarece o face uscată, fadă și favorizează apariția ridurilor. Consumul regulat de apă menține elasticitatea pielii, oferindu-i strălucire și tinerețe. Pe lângă apă, utilizarea cremelor de corp este și ea esențială pentru un aspect impecabil al pielii.

În concluzie, fără apă nu ai reuși să trăiești mai mult de 3 zile. Ea este un motor și un conductor al organismului uman, fără de care acesta ar intra într-un blocaj funcțional. De aceea, pentru o viață cât mai lungă și o sănătate de fier, hidratează-te corespunzător!

Photo: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc