AcasăADVERTORIALTOP lucruri pe care să NU le faci dacă vrei să prosperi...

TOP lucruri pe care să NU le faci dacă vrei să prosperi în zona de business

Mediul business reprezintă una dintre cele mai mari provocări. Grija cu care totul trebuie gândit pentru a nu face o mișcare se poate transforma într-un real stres, mai ales dacă ești aspirant la a fi un antreprenor de succes. Pentru a putea reuși este necesar, cel puțin, să știi ce nu trebuie să faci. 

În tot acest timp, același mediu poate fi văzut ca o oportunitate de a te dezvolta atât personal, cât și profesional, pentru că îți pune la încercare toate abilitățile. Totodată, nivelul crescut de competitivitate ar trebui să asigure o continuă dezvoltare pe piață. 

Sfaturi practice pentru începătorii în afaceri

  • Alegerea partenerului de afaceri 

Procesul de alegere a partenerului de afaceri este mai complicat decât ți-ai putea imagina. Oamenii sunt foarte greu de citit și este dificil să îți poți da seama dacă intențiile cuiva sunt să te ajute, astfel încât să reușiți împreună, sau doar vrea să se apropie de tine până când îți poate lua măcar o parte din tot ce ai realizat. Așadar, nivelul încrederii dintre voi trebuie să fie unul ridicat, competențele lui / ei să îți fie de folos și să fie constant implicat / ă. 

  • Calculează-ți bine metoda de finanțare

Mulți antreprenori în devenire au ales să apeleze la diverse modalități de accesare a fondurilor europene ca să-și finanțeze afacerea și au ajuns la concluzia că este cea mai bună soluție. Alții au preferat să facă anumite credite, însă acest lucru presupune multe responsabilități și urmări grave dacă nu plătești ratele la timp. Împrumuturile de la familie sau prieteni sunt un ajutor, însă și un stres în plus de a face și mai mulți bani, având și asta pe cap. Economiile proprii sunt un mod mai eficient de a putea face rost de banii necesari, însă poate dura extrem de mult până ajungi la suma de care trebuie să te folosești. Tu ești liber/ă să alegi oricare dintre aceste variante, însă asigură-te că ea nu va avea un efect negativ asupra ta și că nu va trebui să ai această preocupare în minte constant.

  • Încearcă să găsești o nișă de piață mai puțin exploatată

Oamenilor le plac lucrurile interesante și unice. Tocmai din această cauză, vor fi atrași aproape de fiecare dată de produse sau servicii cât mai atipice, așa că nu trebuie să te timoreze gândul de a căuta oportunitatea și pe nișele de piață mai puțin explorate. Nu de puține ori s-a întâmplat ca tocmai acest mic risc să ducă la povești de succes.

  • Nu te teme de concurență, ci folosește-o

Firmele ce concurează cu a ta nu trebuie văzute ca niște inamici, ci, mai degrabă, ca surse de motivație, de dorință de a te dezvolta și a face întotdeauna mai mult. Se spune că tocmai o concurență bună te obligă, într-un fel sau altul, să fii din ce în ce mai bun, deci folosește acest lucru drept o oportunitate.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante sfaturi pe care oricine dorește să își înceapă propria afacere ar trebui să le cunoască și să le pună în aplicare. Tocmai pentru că este ceva nou și foarte serios, calculează-ți toate deciziile cât poți de bine. 

Sursă foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc