AcasăSTIRITronsonul de cale ferată Radna - Gurasada - Simeria, va fi reabilitat...

Tronsonul de cale ferată Radna – Gurasada – Simeria, va fi reabilitat printr-un contract de peste 9,5 miliarde de lei

Tronsonul de cale ferată Radna – Gurasada – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European, va fi reabilitat cu bani europeni prin intermediul unui proiect în valoare de circa 9,526 miliarde de lei, parafat la sfârșitul săptămânii trecute de Ministerul Transporturilor, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit sursei citate, cererea de finanțare vizează proiectul ”Reabilitarea liniei de cale ferată Frontiera Curtici-Simeria parte componentă a Coridorului IV Pan European pentru circulația trenurilor cu viteza maximum 160 km/h, tronsonul 2 km. 614 — Gurasada și tronsonul 3 Gurasada — Simeria” depus de Compania Națională de Căi Ferate SA, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Obiectul principal al cererii de finanțare este reprezentat de modernizarea a 141 km de cale ferată pe tronsonul Radna — Gurasada — Simeria în scopul creșterii vitezei maxime operaționale la 160 km/h pentru trenurile de pasageri și 120 km/h pentru trenurile de marfă și va contribui la reducerea în consecință a timpului de deplasare între localitățile Simeria și Arad de la 146 minute la 74 de minute”, se arată în comunicat.

Valoarea totală a proiectului este de 9.526.767.151,16 lei, acesta urmând să fie finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, astfel: 75% din valoarea totală eligibilă aprobată (6,008 miliarde lei) asigurată din Fondul de Coeziune, iar restul de 3,518 miliarde de lei de la bugetul de stat.

Ministerul Transporturilor precizează că perioada de implementare a proiectului este de 111 luni, începând cu data de 1 ianuarie 2014. Finalizarea lucrărilor este programată pentru data de 1 martie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc